SOS macska megette a tűlevelet, beteg lesz?
Lehet, hogy fenyőillatút böfizik majd!
Na jó, a viccet félretéve tényleg nem kell aggódnod, megmérgeződni biztosan nem fog. Az okozhatott volna problémát, ha a kemény tűlevél megszúrja a nyelőcsövét, de ha ilyen gond lenne, akkor nem aludt volna békésen. Különben is megrágta. Szép új évetek lesz a cicával együtt!
Nem akarok ünneprontó lenni, de mi karácsony éjszakát az állatorvosi ügyeleten töltöttük a sziámi cicámmal. A cicám amúgy is hányós, pláne, ha sokat játszik durván a nagyobbik cicánkkal, de az az este katasztrófa volt. Először csak az étel jött ki belőle (egészben, a sziámik hajlamosak nem megrágni az ételt), utána sugárban a víz, utána pedig már csak öklendezett. Kölyökcica, be volt horpadva a pocija, annyira nem volt már benne semmi.
Azt tudni kell róla, hogy alapállapotban olyan, mint egy torpedó, rohan fel-alá. Na, huszonötödikén este csak gubbasztott, ha felemeltem, és letettem valahol máshol, nyávogott (fájt a pocakja), és kifeküdt ott helyben. Az utazást is csendben végigaludta, pedig nagy cirkuszt le tud vágni.
A doki vastagbélgyulladást és bakteriális fertőzést állapított meg nála (nesze neked a legjobb oltás, ami van), kapott 3 szurit, meg lett tapogatva rendesen, lázas is volt. Kevert neki helyben gyógyszert a doki, amit három napig adagolnunk kellett neki esténként. Az orvos utáni másnap mit hányt ki? Tűlevelet a fenyőfáról. :)
Pedig mi is vigyázunk rá, dél szemünk mindig rajta... Ha szerencséd van, kihányja a tűlevelet. Én azért elmennék vele orvoshoz is, Mircikém az egyszem szemem fénye, első szobacicám, az ő karácsonyi ajándéka az élete volt potom 19.000 forintért (amibőp 10.000 az ügyelet volt).
Örülök neki, ha nincs baj! Legalább tanult az esetből a cicud. ^^
Mi már meggyógyultunk (azóta már egy zacskó tápot is kibontott magának, úgyhogy most műanyagfélelmem van), most itt alszik mellettem a kis csöppség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!