Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit kell először is tenni egy...

Mit kell először is tenni egy kis macskával?

Figyelt kérdés
Nagyjából úgy 1,5hónapos lehet rövidszőrű és odaszeretném ajándékozni az egyik ismerősömnek karácsonyra mert nagyon szeretne cicát. És ha kérhetném vki leírná hogy pontosan hogy és mivel ajánlott vagyis oltásra meg féregtelenítésre gondolok én, vagy ha csak úgy odaadom az baj?? mert nekünk van kb. 4 macskánk de azokkal még nem csináltunk ilyet mivel azok udvari macskák és az az illető tömbházban lakik :'( Remélem egy picit érthető volt. :D a válaszokat előre is köszönöm. :*****

2015. dec. 18. 19:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De még ki tudja lehet h megengedik és akkor majd odaadom. De mér nem szabad aándékozni állatot????
2015. dec. 18. 19:59
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát jo akkor állatrol lebeszéltetek és mi legyen a karácsonyi ajándéka??? ő-15/f én-14/l :DDDD
2015. dec. 18. 20:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem szabad, mert nem biztos, hogy felelősséget tud érte vállalni.

Ha szülők nem engedik, akkor tényleg ne add oda neki, mert az lesz a vége hogy az utcán végzi szegény pára.

A majd "hátha megengedik neki" hozzáállás nem valami felelősségteljes.

Előbb beszélj akkor a szüleivel, kérdezd meg őket! Ha pedig nem engedik, akkor valami más ajándékot találj ki. Ne csinálj neki családi konfliktust karácsonyra!

2015. dec. 18. 20:03
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem illik olyan ajándékot adni, ami sok évnyi felelősséggel jár. Pláne így, hogy mindketten gyerekek vagytok. Majd a szüleitől kap állatot az ismerősöd, ha megengedik neki.
2015. dec. 18. 20:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Mennyi pénzed van rá?
2015. dec. 18. 20:06
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért meséld már el, hogy miből veszel neki 100 ezres kutyát. :D Vegyél neki plüssmacit.
2015. dec. 18. 20:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Fiúk pl elektrotechnikai cuccoknak örülnek nagyon! Fülhallgató, okos óra vagy hasonlók. Ha ismered az ízlését, akkor parfüm, óra, meleg sál, pénztárca vagy valami hasonló kiegészítő.

Ha szereti az állatokat, és olvasni is szeret, akkor pl. Jack London kutyás regényei közül is válogathatsz.

Ha kreatív típus, és szereti az autókat/motorokat, akkor ajándékozhatsz makettet is, persze festékekkel, szerszámokkal együtt.

Ha teázik/kávézik, vegyél neki valami különlegesebb fajtát egy szép, egyedi bögrével.

Vagy mozijegy, színházjegy, kondi/uszoda bérlet.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de te ismered, te tudod hogy milyen az érdeklődési köre.

2015. dec. 18. 20:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Tényleg ne ajándékozd így oda. És még egy tanács: a kiscicának legalább 2 hónapos koráig az anyjával kell maradnia. A másik pedig hogy a saját macskáidat is mindenképp féregtelenítsd.. Én a saját 2 cicámon kívül egy 3.nak is adtam be féreghajtót, pedig ő úgymond csak enni jár hozzánk, nem a miénk. De amikor megláttam hogy egy halom féreg lóg belőle, azonnal rohantam féreghajtót venni, mert tudom hogy érintkezik az én macskáimmal, így azokat hiába féregtelenítem rendszeresen, ha a harmadiktól meg visszakapják. És akár kinti akár benti macska, fontos a féregtelenítés!!! Úgyhogy ez nem kifogás hogy azok kinti macskák ezért nem kell oltás meg féregtelenítés...
2015. dec. 18. 20:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, ne add neki oda. Fentebb már leirtak, hogy miért. Vegyél neki egy állatos ismeretterjeszto könyvet kutyás, macskás, vagy a fiúk szeretik a technikai dolgokat, kütyüket. Fiúkat néha érdeklik a történelmi dolgok, az a része, ami minket nem, háború, harckocsik, ilyenek. Vegyél neki valami tartozekot, kiegészítőt a mobiljahoz, vagy valami számítástechnikai kütyüt. Ha kütyüt veszel, biztos nagyon fog örülni, hogy egy lánytól kapja, mármint hogy te ilyet is ki tudsz találni.
2015. dec. 18. 21:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Cica leghamarabb 8 hetesen, de jobb, ha 12 hetesen kerül új gazdához.

Ajándékba állatot nem adunk, pláne úgy, ha az ajándékozott gyerek és a szülei nem akarják.

Kiscicát 2 hetes kortól el kell kezdeni féregteleníteni.

2015. dec. 19. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!