Hányt a macskám. De milyet?
Olyan formája volt, mint egy normál székletnek. Színe is olyan volt, csak picit világosabb. Láttam, hogy táp volt benne, és a hányadék színe inkább hasonlított a tegnap esti konzervhez. Ez a cica állandóan habzsolna, ha tudna.
Most semmi baja nincs, játékos, bújós és dorombolós, mint eddig. Ha simogatom a hasát, az sem zavarja.
Ha kiraktam neki az ennivalót, és hagyott belőle, azt vegyem el előle, hogy ne egyen folyamatosan? Mert apránként szépen lassan mindig befalja a maradékokat is, és utána még próbál kuncsorogni.
Reggel, este adjak neki, vagy többször/kevesebbszer? Mit egyen: házi kosztot, vagy konzervet, száraz tápot?
Az baj, ha ma nem adok neki enni, csak a víz lesz előtte?
Hát ha többször hányt, az nem jó jel sajnos. Remélem azóta jól van a cicád.
Hányhat szőrt, de az néhány hetente aktuális és letudja egyszer.
Ha bezabálnak, akkor is hánynak. Sajnos sok cica nem ismeri a határait, az enyém akkor szokott hányni, ha a szomszédnál is kunyerál valami finomat, aztán én is megetetem, mert nem tudok a lakomáról. De ez is olyan, hogy kijön és kész, kunyerál megint. :D
Férges nem lehet? Azt hiszem az okozhat még hasonlót. Esetleg evett valami romlottat?
Tartsd diétás étrenden egy ideig és ha nincs jobban, vidd el orvoshoz. Egy vizsgálat 2-3 ezer forint körül van. Arra ügyelj, hogy igyon eleget, kiszáradhat könnyen.
Egyébként inkább többször adj neki kevesebbet enni. A konzerveken is rajta van, hogy legalább két részre elosztva add a napi adagot. Maradék viszont ne legyen előtte, maximum egy adag szárazat hagyj neki két etetés között.
A sok szőr összeáll a gyomrában, és ahogy jön fel a nyelőcsövén ilyen alakja lesz. Adhatsz neki szőroldót, akkor nem lesz ilyen problémája.
Egyébként a macskák amúgy is viszonylag sűrűn hánynak. Az enyém pl. rendszeresen rohangál/ugrál kajálás után. Gondolhatod, hogy mi a vége...
Már tegnap késő délutánra jól lett szerencsére, ma meg mintha mi sem történt volna, de ennek ellenére nagyon figyelek arra, hogy mit, mennyit eszik!
Férges nem lehet, mert nem láttam a székletébe, és én lassan 3 hete úgy kaptam, hogy elvileg féregtelenítették. (Ivartalanították, bolhátlanították is.)
Ne aggódj, a cicáknál van időnként ilyen. A szőr tömény, hosszúkás hurka-formára össze tud állni, persze beleszövődhet táp, egyebek. Ha rövid időközökkel hányt egymás után, akkor az mind emiatt lehet, irritálta a nyelőcsövét a szőr.
Szerintem kint lehet száraz táp mindig. Ha megszokja, hogy bármikor ehet, akkor kevésbé fog habzsolni, mint ha már várja a pillanatot, amikor végre nekieshet. De vegyél benti vagy ivartalanított cicának valót, mert azokban kevesebb a kalória, nem hízik el tőlük.
Köszönöm!
Köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!