Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan működik a kiscica...

Asdnoname kérdése:

Hogyan működik a kiscica örökbe fogadás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, karácsonyra barátnőmnek egy kiscicát akarok, és hogyan működik ez? Állatgondozónál vagy menhelyen lehet csak szerezni kiscicát? Meg az tényleg igaz, hogy kikell fizetni az oltást + azért is fizetni kell, hogyha kihozom? Ha igen körülbelül mennyibe kerül? Esetleg Debrecen és környékén, ha tudnátok helyet mondani, ahol van bőven választék megköszönném :)

2015. dec. 6. 20:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Menhelyeken keresgélj, általában vannak cicák is. Debrecen környékén nem vagyok ismerős, de biztos, hogy van arra több menhely is.

Általában igen, kérnek valamennyi hozzájárulást. Változó, hogy mennyit, de cicánál olyan 5 ezer Ft körül szokott lenni.

Alá kell írni egy örökbefogadói nyilatkozatot - nem neked, hanem a gazdának, tehát a barátnődnek. Vállalnia kell ebben, hogy a cicát majd ivartalaníttatja, és élete végéig megfelelően gondoskodik róla. Ha nem felnőtt esetleg még, akkor szülőnek kell aláírnia és ezeket vállalnia.

2015. dec. 6. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:

A legfontosabb kérdés: az ajándékozott örülne-e a cicának, ha pedig otthon él a családja is szívesen látná-e az új kedvencet?

Állatot ajándékozni körültekintően kell. Ha biztos vagy benne, hogy a lány örülne neki, de otthon él akkor a szülők véleményét is kérd ki. Nem lenne a legjobb meglepetés, ha átadod a nyávogó, nyakbakötött masnis csomagot és apuka közölné, hogy: ebben a házban állat nem maradhat.

Egyébként menhelyeken fizetni kell egy jelképes összeget ami fedezi a korábbi oltásokat, és néhány (bár mostmár egyre több) menhelyen csak ivartalanítási kötelezettséggel adnak örökbe állatot.

Ha a teljesen ingyenes háztól való macskaszerzés mellett döntesz akkor is illő elvinni a kisállatot orvoshoz, hogy megvizsgálják és megkapja a szükséges oltásokat.

2015. dec. 6. 21:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Rendben, nem a pénzt sajnálom ,csak nemtudom hogy zajlik ennek az örökbefogadásnak a menete, de ez karácsonyi ajándék lenne, tehát az én nevemre kérném ki, és majd ajándékoznám tovább, abból gondolom nincs baj. (18 elmúltam) Egyébként második válaszoló nem kell aggódni beszéltem a húgával és az anyjával is és benne vannak, a másik hogy barátnőm már hónapok óta szeretne.
2015. dec. 6. 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:
nem kell ennyire túbonyolítani. Kiscica.hu, tele van cicákkal 2 hónaptól, ingyen elvihetők nagy része. Fizetni se kell, papírt se írogatni. El kell majd vinni oltásra, féreghajtásra, akár bolhamentesítésre, meg a többi. Mi is onnan szereztük, és így volt vele is.
2015. dec. 6. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne csinálj belőle meglepetést, mindenképp a leendő gazdi válassza ki a cicát. Jó esetben 15-20 évre lesz társa, megérdemli, hogy tényleg olyan legyen, amilyet szeretne. Ha ragaszkodsz a meglepetés részhez, csomagolj be egy macskafelszerelést (pl cicás tálkát), vagy nyomtass ki a menhely honlapjáról egy listát a szóba jövő cicákról, és az legyen a fa alatt.

Másik fele, hogy normális menhely szerződésében benne van, hogy nem adhatsz túl az állaton, és finoman szólva nem támogatják az állatok ajándékozását. Épp azért, mert tudják, mennyi buktató van ebben.

2015. dec. 7. 11:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Tényleg nem jó ajándékba cicát adni. Olyat válasszon ami neki tetszik,kisállatnál is fontos a kölcsönös szimpátia. Am se szeretik az állatmentő szervezetek se,, pont azért mert nem egyet kidobnak ha megunják. Én is múltkor kérdeztem itt egy várandós nőtől,hogy miért ajándékozza el a pár éves macskáját, a válasza az volt,hogy ajándék volt ,ő nem is akarta igazán... Szóval nem csoda, hogy ne adják csak úgy oda.Megnéztem neten a Debreceni Állatmenhelyt még családlátogatásra is kimennek a cica befogadása előtt. Inkább azt javaslom, hogy lődd le a poént, menjetek el együtt a menhelyre és válasszatok ki közösen. Aztán a cica karácsonykor már a fa alatt dorombolhat. :)
2015. dec. 7. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, menhelyről így nem lehet (az is benne van a szerződésben, hogy nem adhatod tovább, TE vállaltad).

De szerintem az is tökéletes ajándék lenne, ha magaddal viszed és ő választhatja ki a számára szimpatikus cicát. Hidd el, ez sokkal jobb lenne :)

2015. dec. 7. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!