A macskám elkezdte kaparni a kanapét! Mit tegyek?
Persze, hogy lehet, csak jót teszel neki, meg magatoknak is.
Az ivartalanított cicák nem jelölnek, nem csinálnak "furcsaságokat", mivel nem dúlnak bennük a hormonok,tovább élnek ivaros társaiknál és több egészségügyi problémát is meg lehet vele előzni. (pl. rák odalent...stb.)
Sosem késő szerintem. Mivel egy egészséges, gyakran oltott és féregtelenített, jó körülmények között tartott cica 15-20 vagy akár több, mint 20 évig is él, ezért a 6 év még nem olyan idős szerintem. Bár én nem bírtam volna 6 évig a jelölést, nem tudom, hogy hogy te, hogy bírtad ki...
Kandúr cica ivartalanítása max. 5000 ft-ba kerül. A mi állatorvosunknál most csak 4000 ft. Figyelni kell az akciókat és elvinni a cicut. De akció nélkül sem olyan nagy pénz. Műtét után max. 1-2 héttel általában teljesen meg szokott szűnni a jelölés és hasonló dolgok.
Kérdezőnek : pont ezért nincs bőrből készült bútorunk :P
Nálunk négy cica van, egy kanapé és egy foltel.
A fotel már szörnyen néz ki. A kanapé még él.
Van kaparófájuk kettő is, használják is gyakran, minden nap. Távoltartóspray, vízipisztoly nem hatja meg őket.
Úgyhogy engem is érdekelnének a további válaszok :)
A kaparófa lehet kicsi már neki azért nem használja vagy nem elég stabil. Pl. egy nagy erős macska nem tud mit kezdeni egy kismacskáknak kitalált kaparófával (persze a képen sose kismacska van, de a mérete miatt másnak nem jó) mert ha nekiesik, akkor dől jobbra, dől balra, bele se tud rendesen kapaszkodni, nem jó már semmire.
Azért a kanapét használja, mert nem ajánlasz neki jobb alternatívát. Amíg nem lesz neki olyen helyette, ami jó, addig hiába vered is el, nem fog tudni mást csinálni, mint ott kaparni, ahol nem szabad. Ez egy teljesen normális viselkedés a macskánál, hogy kapar valamit.
Rengeteg fajta kaparófát, deszkát, szőnyeget stb. lehet kapni. Át kell gonodlni, hogy milyen az a kanapé, hogy azt használja. Melyik részét. Függőlegesen? vízszinten? széles? lapos? kemény? puha?
Nálunk egy időben pl. egy durva erős kárpittal bevont régi fotel töltötte be ezt a funkciót. Most egy 140 centi magas 50x60-as alapon álló három emeletes fájuk van. Ha a 8 kilós áll neki tépni, akkor sem mozdul és marha jó. Eszükben sincs a kanapét meg ilyeneket kaparni, mert sokkal jobb van nekik helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!