Mitől bolondult meg a macskám?
Nem rég fogadtam örökbe. Az elején kedves és bújós volt. Még most is az, de többnyire játszana. De nagyon vadul játszik. Mindig rohangál, támad és karmol mindent ami a mancsa ügyébe kerül. De csak játszani akarna, csak túl durván.
Kb. 5 hónapos fiú, másfél hete volt ivartalanítva. Múlt hét pénteken került hozzám.
Úgy hallottam, hogy amelyik macska konzervet meg tápot eszik, az mind bolond lesz, habár én nem tudom, ennek van-e valóságalapja.
Konzervet szoktam neki adni, Kitekat tápot és Felix jutalomfalatkát.
Kapott már házi kosztot is, de csak 2-3 falatot is.
Remélem minden fontos infót leírtam. Segítenétek? Ha befolyásolná esetleg a cica viselkedését az, hogy mit eszik, tudnátok tanácsot adni mivel etessem?
Előre is köszönöm.
Ez ugyanolyan hülyeség, mint hogy ha a kutya nyers húst kap, megvadul... -.- Semmi köze a viselkedésnek az etetéshez. Amiket most kap, el lehet felejteni, mind egytől-egyig sz.rt sem ér, hús nincs bennük csak szója, ízfokozók és tartósítók.
Azért viselkedik így, mert kölyök. Így játszik, majd lenyugszik. Egy 5 hónapos macska ereje nem akkora, mint egy hím oroszláné, nem tépi le a lábadat tőből...
Ez játék-vadászat kombó. :)
Ennyi idős macskának minden tetszik, enyém amikor még élt, kicsinek üdítőskupakkal, lopott teafilterrel és egyéb érdekes dolgokkal játszott. Tanulja a vadászatot, nem bolondult meg.
Akkor jó, megnyugodtam, köszönöm!
És akkor kiiktatom a konzervet meg az ilyeneket, és adok neki házi kosztot, hogy ne "műanyagot" egyen.
Szívesen. :)
Házi kosztnál egyedül arra figyelj, hogy ne legyen zsíros vagy nagyon fűszeres. Sok cicának érzékenyen reagál a gyomra a túlfűszerezett ételre.
Sok sikert!
A macska kifejezetten húsevő, így a húson kívül csak kis mennyiségben van szüksége növényi eredetű (pl. főtt/párolt krumpli, rizs, zöldség) tápanyagra.
Ha házi koszttal eteted, akkor ezekre figyelni kell, illetve arra, hogy ne az általunk fogyasztott maradékot adjuk, mert az sok fűszert és egyéb olyan dolgot tartalmazhat, amire neki semmi szüksége és esetleg bélproblémákat okozhat. Illetve a házi kosztnál kell neki plusz vitamin pótlás. Nyers húst is ehet, kivéve disznóhúst. Csirkenyakat nagyon szeretik és a fogaiknak is jót tesz.
Egyébként a legegyszerűbb, ha jó minőségű táppal eteted, aminek nagy a hústartalma és abban benne van minden vitamin, amire szüksége van. Ezt egészítheted ki néha főtt vagy nyers husival, tojássárgájával, nyers májjal (heti 1-szer)
Ha jól eteted a macskádat, akkor igazán energikus lesz és nem hogy lelassul, de még intenzívebb lesz :) :) De hát Ők ilyenek és ennek kell örülni, mert ilyenkor egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!