A lakásban tartott cicám ma férget ürített. Elkaphatom
tőle?
Figyelt kérdés
1 hónapja talált cicáról van szó, másnap elvittük állatorvoshoz, akkor kapott egy adag féreghajtó, most pénteken ismét vittük a soron következő oltásra, most is kapott egy adagot. Eddig nem láttam, hogy ürült volna belőle, de ma egy fonalszerű vmi volt a kakijában. Ha most kapott pénteken féreghajtót, akkor azért kezdett belőle ürülni? Mivel lakásban van tartva, együtt alszunk, hogy kerüljem el, hogy ne legyen tőle bajunk?
Most ürül ki gondolom, ami jó, tehát hat a gyógyszer. Jobb lenne ha az almot is addig gumikesztyűben cserélnéd, és ne engedd be a hálószobába ágyba. Túl sok mindent nem tudsz tenni, elvileg el lehet kapni, de megfelelő odafigyeléssel kicsi az esélye.
2015. nov. 22. 12:00
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, sajnos azt nem tudom megoldani, hogy ne engedjem be, mert egy nappalis-galériás lakásban lakunk. Gondolom az elmúlt 1-2 hétben is férges volt, csak nem vettem észre. AZ első féreghajtózásnál nem láttam, hogy lett volna benne, most a másodikra jött ki neki. Lehet azért, mert 1 hete adtam neki egy kis nyers csirkét?
2015. nov. 22. 12:12
3/11 anonim válasza:
férges jószág esetében nem úszható meg a nagytakarítás.
Az élősködők petével szaporodnak,ami nagy számban megtalálható az ürülékben is.
Mosdás közben a háziállat akaratlanul lenyalja ezeket a petéket.Kerül bőven a szőrére is,ami simogatással még tovább terjeszthető-és ha már az emberi kézen van,úgy bárhova eljuthat.Nagyon gyakori kézmosás,az ágynemű,a függöny lehető legmelegebb vízben való kimosása,szőnyegek porszívózása,padló fertőtlenítő szerrel való felmosása ajánlott,különben elkerülhetetlen az újrafertőződés.
2015. nov. 22. 12:19
4/11 anonim válasza:
Igaz, hogy elvileg ragadozók, de pl. nekünk az állatorvos azt mondta hogy különösen lakásban tartott cicának nem szabad/célszerű semmilyen nyers húst adni.
Ha csirkét adsz neki (mi is szoktunk) előtte párold meg neki minden fűszer nélkül.
2015. nov. 22. 12:19
5/11 A kérdező kommentje:
Takarítok én rendesen, de hát hiába, mert 2 perc múlva megint összejárkál mindent. Most akkor örökre férgek maradnak a lakásban?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!