Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az állatorvosról?

Figyelt kérdés

19 éves süket, napi két-háromszori epilepsziás rohamokkal küzdő, rossz mozgás- és koordinációs képességekkel rendelkező, alig evő és az utóbbi pár napban hirtelen nagyon lesoványodott macskát nem hajlandó elaltatni, mert szerinte "egy-két hónapot vagy vmivel többet" még élhet.

Szinte ránk támadt, hogy hogyan képzeljük, hogy altattatnánk. Végül rábeszélt minket a vérvételre (most várjuk az eredményt), és további kezeléseket akar.

Amit rólunk tudni kell: állatbarátok vagyunk, sok állatunk volt már, és még lesz is, jó pár kezelésen vagyunk már túl (német juhász kutyánkat rákos daganattal sok pénzért operáltattuk évekkel ezelőtt, két macskánkkal is végigcsináltunk hosszú, infúziós kezeléseket - az egyiket tök feleslegesen, mert kiderült, hogy épp ebben a kórházban félrediagnosztizálták őt, és sok kezelés után végül altatni kellett - stb.:/), szóval felelősségteljes gazdák vagyunk, ismerjük az állatainkat, és ennél a cicánál érezzük, hogy az a helyes, ha nem gyötörjük. Ez a nő mégis úgy csinált, mintha utolsó szemetek lennénk, borzasztóan megkínozta szegény cicát, mert az egyik karjából nem tudott elég vért venni ((állítólag túl sűrű a vére, ami szerinte kiszáradásra utal, pedig épp, hogy nagyon sokat iszik), ezért meg kellett szúrnia a másikat is stb., és mindezt azért, mert szte egy keveset még élhet.

Szerintetek ez humánus dolog? Mert nekünk nagyon úgy tűnik, hogy csak le akar nyúlni minél több pénzzel, mert sajnos a vége egy ennyi idős állat esetében úgyis ugyanaz lesz - altatás :( -, csak az nem mindegy, hogy erre most kerül-e sor, vagy mondjuk két hónappal később, túl sok felesleges stresszen és kezelésen.

2015. nov. 18. 10:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

tudom... tavaly én mondtam ki a 4 éves macskám esetében, 4 kemoterápia után, hámban vittem ki, sétáltattam, napoztattam, a kedvenc helyeit jártuk végig, de lassan már nem evett, nem ivott és nem akartam, hogy kiszáradjon

A mellkasában volt daganata, több helyre, több laborba elvittem, egyetem, stb. Ugyanaz a diagnózis. A kedvenc plédjébe burkolva temettük el, a kedvenc kisegerével. Na most jól elbőgtem magam, de örökbe fogadtunk 2 menhelyit nemrég, cukik, de nem olyanok, mint ő volt :((((

2015. nov. 19. 11:02
 12/18 A kérdező kommentje:

11:02-es: hát akkor miből? ... A gyors altatással nem járt volna jobban. Most kapásból elkért 4000 forint feletti összeget csak a vérvételérért, és már arról regélt - anélkül, hogy egyáltalán tudta volna, mi lehet a macska baja -, hogy utána jön három darab, alkalmanként 5000 Ft-os infúziós kezelés, vesegyógyszerek, aztán majd meglátjuk a továbbiakat... És hat éve, ugyanitt kezelték félre (igaz, egy másik nő) a sziámi cicánkat. Minden nap infúziózás, pedig a veséje nem bírta (ők azt mondták, nincsen baja a veséjének), felgyűlt benne a folyadék, dagadtak voltak a lábai stb., és végül egy másik helyen azonnal elaltatták, mert a tüdeje is tele volt vízzel, a vesék gyakorlatilag nem működtek, és rövid időn belül megfulladt volna. :((

Nem mondtam, hogy minden állatorvos pénzéhes, de az sztem evidens, hogy amelyik viszont az, az feltehetőleg felesleges kezelésekkel (is) megpróbál pénzt kisajtolni a gazdáktól. De tényleg javíts ki, ha tévedek!

Utolsó: megértem, nagyon rossz elveszíteni egy kisállatot. :( Nekünk is volt rákos kutyánk, akinek kétszeri operáció után is kiújult a daganata és muszáj volt elaltatni. :( De ő a Te cicádhoz képest idős volt: 10 vagy 11 éves.

2015. nov. 19. 19:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Hol van ez a félre kezelős hely? Ennek közlése már közérdek!
2015. nov. 19. 20:16
 14/18 A kérdező kommentje:

Nem írok nevet, mert itt több állatorvos is dolgozik (egy helyiség van, de váltják egymást - na meg egyébként is gyakran cserélődnek), és tudtommal már nincsen itt az illető. Mondjuk, annak idején se tudtuk, hogy mi a neve...

Viszont ugyanitt, szintén régen, volt egy férfi orvos, aki ennél a most 19 éves cicánknál nem ismerte fel az injekció okozta tályogot. Ő azt tippelte, hogy a macska megégette magát vhol.

De szintén ugyanitt kifogtunk már rendes orvost is, úgyhogy tényleg nem akarok nevet írni. Igaziból, csak azért írtam ki a kérdést, mert érdekelt erről a konkrét esetről mások véleménye.

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

2015. nov. 20. 13:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Én nem értek egyet a minden áron valahogy életben tartással. Sajnos van tapasztalatom. Természetesen, amíg van remény a gyógyulásra, mindent meg kell tenni. 13 éves cicánkkal megtettük, de hiába. Embert próbáló feladat volt látni, ahogy már a gazdira sem akar nézni, próbálni szondán keresztül, fecskendővel táplálni, amit rögtön kihányt. Mire kiderült, hogy reménytelen, kb. 150 ezer forintunkba került és az idegeink is tönkrementek. De a legrosszabb volt látni a cicát, ahogy napról-napra feladja... El lett altatva.

Az én cicám csak 7 éves volt, de súlyos beteg lett (addig is küszködött krónikus betegséggel). Vittem a kezelésekre, rohantam vele késő este, amikor rosszul volt, de szegény idegileg is már annyira kész volt, hogy egyszerűen nem tette lehetővé a kétes esélyű kezelési próbálkozásokat. Soha nem fogom elfelejteni, ahogy bevadult, menekülni akart rémísztően visítva, ketten fogtuk le, én úgy remegtem, mint a kocsonya, pedig már 4 db Xanax volt bennem.. Azt mondtam, én ezt nem bírom, de még próbálkoztunk. Amikor a vérvételből tiszta lett a kép, hogy gyógyíthatatlan, mondtam, nem akarom tovább kínozni, ránéztem az orvosra, és csak bólintott. Döntöttem, főleg a másik cicával való küzdelem után. Rettenetes volt, de akkor már nem mérlegeltem. A cicát elaltatták, én idegösszeomlást kaptam az átélt küzdelmek miatt, a pénzt nem is említem, akkor nem számított.

Azért írtam le, hogy aki nem volt ilyen helyzetben, annak legyen némi rálátása és ne csak a küzdeni kell elvet vallja.

2015. nov. 20. 19:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez igaz, én sem hallgattam az állatorvosra, hogy nem tudják meggyógyítani, kemoterápia, infúziós táplálás, jajj rettenetes volt látni a szenvedését, pedig amikor idétlenkedtünk a férjemmel és hangosabban nevettünk odarohant és megtámadta őt, mert azt hitte, hogy bánt engem. Tündércuki cicám! Az elaltatás után napokig szólongattam a kertben, esténként, hogy jöjjön haza, mert mindig bent aludt.
2015. nov. 20. 19:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Egy kis segítség a síráshoz..:

[link]

2015. nov. 20. 20:04
 18/18 A kérdező kommentje:

Sajnos ez az egész olyan nehéz - akinek nincs vagy nem volt még állata, talán elképzelni se tudja, mennyiféle betegsége lehet egy kisállatnak is. :( Amikor meséltem a cicánkról egy ismerősünknek, és elmondtam azt is, hogy a korábbi állataink miféle betegségekben pusztultak el (szerencsére viszonylag idősen), nagyon csodálkozott.

Ez az állatorvoshoz hurcolás, amiről ketten írtatok, nálunk is ismerős. :( Már a doboz látványától is rosszul volt a cica. Éppen ezért döntöttünk most úgy, hogy 19 évesen már nem fogjuk infúziós kezelésekre hordozni.

2015. nov. 22. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!