Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalan kandúr cica elment...

Ivartalan kandúr cica elment párosodni?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam hogy az ivartalan kandúrban is megvan a párzás képessége . A cicám eltűnt két hete és azóta nem jött haza. Azt tudom hogy októberben még párzanak a macskák. A cicám tavaly ugxanekkor tűnt el egy hétre. Létezik hogy azért ment el hogy párosodjon ? Nagyon hiányzik nekem..:(
2015. nov. 2. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ilyenkor általában véletlen bezárják őket valahova, vagy történik velük valami, ami miatt nem tudnak jönni. Kutya, autó, rosszindulatú emberek stb. Sajnos a kijárós macskák élete ilyen. Persze, mindig jön valaki, aki beírja, hogy az övé x idő múlva hazajött, és vagy semmi baja sem volt, vagy kicsit csapzott volt, de a valóság az, hogy a hazatérő macskák száma elenyésző azokhoz képest, amiket sose látnak újra, vagy max. holtan.
2015. nov. 2. 13:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Szóvalt meghalt..hát én pedig nem hiszem hogy itt mindenki hazug aki az állitja hogy hazajött a cicája.
2015. nov. 2. 14:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy párosodni ment el.

De érdekes, hogy az én cicám ivartalanítva van már több, mint 1 éve, mégis rámászik a nőstényre, spriccol...

2015. nov. 2. 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:

"hát én pedig nem hiszem hogy itt mindenki hazug aki az állitja hogy hazajött a cicája."

Nem azt mondtam, hogy hazug, aki azt írja, hanem azt, hogy mondjuk minden "az én macskám" hazajött válaszolóra jut vagy 200 akinek nem jött haza, de vagy ide se jön, vagy ha itt is van, nem fogja beírni, mert elveszi a kedved és nem akar bunkó lenni, meg a sok agymosott úgy is lepontozza nullára, és írogatják majd, hogy jaj biztos hazajön, csak kirándult.

Most írjam, hogy az elmúlt évben hány lefagyállózott, elütött stb. macskával volt dolgom? A mi városunkban még olyan is volt, hogy felakasztva kibelezve találták meg a macskájukat meg ilyenek. Meg mikor kiderül, hogy a szomszéd unta és ugyan nem mérgezte meg, de kidobta a 20 kilométerre lévő erdőbe?

Én konkrétan az elmúlt egy évben, csak olyat hallottam az ismeretségi körömben, ahol a macskát soha többet nem látták élve, pedig biztos volt ilyen is valahol, valakinél, de az a ritka.

2015. nov. 2. 16:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Én csak olyat olvastam itt hogy meglett a macska. És közlöm hogy ma felhivtak hogy látták a cicám.
2015. nov. 2. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Két hét nagyon hosszú idő sajnos.:( Nem mondom, hogy nem fog hazajönni, de tényleg nem sok esély van már rá.

Tinédzserkoromban volt egy kinti cicánk, aki szintúgy eltűnt, és ugyan hazajött (hazakúszott), de olyan állapotban, hogy menthetetlen volt, el kellett altatni. Nem részletezem, iszonyú volt.

Azóta nincs macskája szüleimnek, mert anyum megmondta, hogy ezt ő még egyszer nem csinálja végig, hetekig sírt utána, apum is nagyon sajnálta, de benne még él a "kutyának, macskának kinn a helye" felfogás.

Én már úgy vagyok vele, hogy cicát csak bentre.

Kitartást neked, szurkolok, hogy előkerüljön, és ne legyen semmi baja!

2015. nov. 2. 17:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Életben van mert felhivtak higy látták tegnap. Ma három órán keresztül kerestem és holnap folytatom.
2015. nov. 2. 17:40
 8/10 anonim válasza:
Keresd, meg lesz, elpárologni nem tud, ha látták az jó jel, meg fogod találni!!! Esetleg még plakátokat is kitehetsz, hogy ha látják, hívjanak fel, vagy vigyék vissza. Sok sikert a kereséshez. :)
2015. nov. 5. 16:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Nézd én nem akarlak megbántani, tényleg kívánom, hogy meglegyen a cicád, plakátolj, keresd, csinálj facebook posztot stb. de mikor nekem volt kijárós macskám és eltűnt, akkor teleplakátoltam a környéket és minden egyes nap hívott valaki, hogy látta, ott van stb. mindig mentem nagy örömmel dobozzal együtt, de soha nem az én macskám volt, csak hasonló. Soha többet nem láttuk. Végig jártuk a fél kerültetet több kilométeres körzetben otthontól, végig csöngettünk minden házat, és ugyan rohadt mérges voltam egy nénire, aki mondta, hogy szerinte nem találom meg, mert neki az elmúlt pár évben 3 macskája tűnt el úgy, hogy sose látta többet, de igaza volt. Viszont magam is megdöbbentem, hogy mennyi segítőkész ember van, akik felhívtak a plakátok alapján meg minden.
2015. nov. 5. 23:01
 10/10 anonim ***** válasza:

"Esetleg még plakátokat is kitehetsz, hogy ha látják (...) vigyék vissza."

Ezt NE. Engedje be, fogja meg, maradjon ott vele, míg a gazda megy és megnézi, hogy egyáltalán tényleg az ő macskája vagy csak hasonlít, különben egy vadidegen macskát fognak elvinni onnan, ahova tartozik, "az hittem, hogy ugyanaz" alapon.

Hozzánk is hoztak macskát, mikor mi kerestük, mert a környéken volt, aki tudta, hogy mi keressük és hol lakunk, az egy szó nélkül fogott egy a leírásnak megfelelő macskát szent meggyőződéssel, hogy az lesz az, és leszállította házhoz.

A macska rohadtul nem a mi macskánk volt, és ha a kedves "megtaláló" nem vette a fáradságot, hogy visszavigye oda, ahol fogta, akkor valaki más is kezdhette keresni a macskáját..

2015. nov. 5. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!