Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sziámi macskám lesz, mire...

Sziámi macskám lesz, mire készüljek?

Figyelt kérdés

Lassan 20 éve szeretnék egy kopasz vagy egy sziámi cicust, de otthon utálták mind a kétféle cicát, mert hogy undorítóak...

Ha Szfinxem még nem is lehet, de egy Sziámira megvan a pénz meg eltudom úgy tartani, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben, tudjam elvinni orvoshoz stb. Tehát anyagilag bebiztosítottam.

Anyámnak sima utcamixe van, még én hoztam neki egyszer haza, miután megsajnáltam, hogy mint leggyengébb kölyköt az alomból, agyon akarták csapni. Nagyon megszerettem azt a kis drágát és csak kényeztetem én is, de hát szeretnék már sajátot.

Nagy a ház, sok időt tudnék rászánni és nem sajnálom a pénzt, ha róla van szó, tehát az oltásain/kajáján nem spórolok. Van valami, amire fokozottan figyelni kell vele kapcsolatban? Kicsit izgulok, régi nagy álmom teljesül most, pont ezért szeretnék felkészülni a negatív dolgaira is... Azt mondták például, hogy nagyon hangos meg makacs :) Akinek van tapasztalata a fajtával kapcsolatban, létszíves, írja le, mivel eteti, milyen almot használ, mennyire ragaszkodó a cicája!

Előre is köszi.

(Keresőkkel is nézelődtem, de szeretnék több véleményt is olvasni)

2010. márc. 18. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Semmi különöstől nem kell tartanod. Annyi, hogy a fajtára jellemzőbb a hányás, szóval nem kell rajta meglepődni, hogy időnként behabzsol és kiteszi. Persze nem lehet minden hányásra ráfogni, azért ha sokat hány, az már nem az érzékeny sziámi gyomra lesz.

Ilyenek, hogy agresszív meg a tök tudja az kamu. Lehet azért alakult ki, mert nem épp trillázik, a nyávogására simán rá lehet mondani, hogy üvölt. És sokat üvölt. Nekem házi cicák után eleinte úgy tűnt, hogy mindig méltatlankodik valami miatt, mert úgy hangzott. Az előbb pl. ott ült a fotelban és addig kiabálta, hogy iáá iáá, míg meg nem simogattuk.

Különben nagyon okos, és gátlástalan, minden lében kanál. Neki természetes, hogy asztalhoz ül velem, ha ott csinálok valamit, hogy bemászik az ágyba és ő rendez át engem, hogy neki kényelmes legyen, mindenbe belenéz, megtapogatja, meg szaglássza, felmászik, elviszi, játszik vele stb.

És sokat kell vele törődni, ha a nap nagy részére magára maradna, akkor szerezz be mellé valami társat, különben morcos, magába forduló macska lesz, teljesen megváltozik.

Kifejezetten ragaszkodóak, nem egy képes és a nyakadba ugrik mielőtt dolgozni mégy, és kapaszkodik. :)

Az már, hogy mennyire jámbor egyed kérdése. A miénk dorombolva vágatja a karmát, meg a fürdéssel sincs baj, ha valamit megun, akkor csak a fogai közé veszi a kezünket, hogy hagyjuk abba, de ismerek olyat, ami puszta szeretetből átharapja a csuklódat, nagy játékhoz munkavédelmi kesztyű ajánlott, és rúg, harap, harcol, ha karmot akarnak vágni. utóbbi nem kötelező, de a miénknek amúgy nagyon megnőne, így muszáj. Még jó, hogy nem bánja.

Baromi jópofa macskák.

2010. márc. 18. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:
A folytonos nyihogásra! Sokkal többet nyávog, mint egy sima házi macska!
2010. márc. 18. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:
az én drágám 15 éves fóka sziámi lány és egy nagy egyéniség. Pici korától ő diktál nálunk is mindenben.Nagyon okosak és taníthatóak,az enyém soha nem volt agresszív szerintem nevelés kérdése. Az biztos ha valami nem úgy és nem azonnal történik ahogy ő szeretné addig mondja azon a jelegzetes hangon amíg meg nem kapja. Útálja ha telefonálunk képes ha fekszem kitolni a kezemből.Ha nem a megszokott időben kap enni tolja a tálját maga előtt és zörög vele és mondja a magáét. Nem olyan hangosak szerintem inkább jellegzetes a hangjuk.Ő is hagyja hogy vágjuk a körmét velem nagyon szelid én vagyok az anyuja viszont a lányommal sokat veszekszik rendre igazítja megharapja na nem nagyon vagy "rámorog kiabál" vele őt a gyerekének tekinti szerintem.Nagyon sok örömöd lesz vele és ő lesz az úr a háznál az biztos.
2010. márc. 18. 16:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek a hasznos válaszaitok!

Én sokat olvastam róluk, de talán pont az tetszik bennük, hogy nagyon ragaszkodnak. Pont azért most, felnőttként veszek egyet, mert tudom, hogy van rá időm és annyi keresetem, hogy ellássam. Anyumnak van egy cicája, én hoztam neki, és látom, milyen költségei vannak. Ezekre pedig egy keret kell, szóval most nagyon boldog vagyok, hogy lehet egy :)

Jövőhéten megyek megnézni egy almot, remélem, hosszú évekre tartó barátság lesz.

A hangja biztos meglepő lesz :)

2010. márc. 18. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!