Hogy szoktassam össze a kutyám és a macskám? A kutya 7 hónapos, játszana vele, a macska is még kölök kandúr, de ő fúj rá! A kutyát szerintem tudom kajával motiválni, hogy csináljam kutya illetve macska részről?
Az én kutyusomhoz a karomban vittem a cicát, simogattam, egyre közelebb vittem, és közben mindkettőt simogattam. A macskát erősen fogtam, nehogy elszaladjon, mert akkor a kutya menne utána. Mutattam a macska (most már csupán ex-)golyóit a kutyának, hogy megszagolhassa, és lefogtam a macskát, amíg egyéb helyeken is végigszaglászta. Csináltam azt is, hogy mondtam a kutyának: fekszik, és rátettem a kismacskát, és közben mindkettőt simogattam, és dicsértem a kutyát.
Azt olvastam, a cicák és a kutyák egyátalán nem ellenségek, csak kommunikációs zavar van köztük, és ez igaz is. Szerintem a jó összeszokás egy jólnevelt kutya kérdése, a macska sokkal önfejűbb, azt nem tudod fegyelmezni.
Az én kutyám látta, hogy nekem fontos a cica, és attól kezdve sohasem bántotta őket. A macskák időnként elvesztek/elütötték őket, de a kutya maradt, és új macskák jöttek mellé, de a kutya azokat sem bántotta. Sőt, van egy spéci vakkantása, amivel azt jelzi, hogy hazajött a macsek, és megvédi őt, ha más kutyák esetleg bántani akarják.
Most már inkább a labimat féltem az őrült macskától, mert az karmolja és harapja, a kutya meg tűri, hogy a ronda kis kandúr terrorizálja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!