Ez már túlféltés? Ti is szoktatok így érezni?
Nem rég óta van egy cicám. Néha rámjön, hogy aggódom érte, hogy valami baja esik. Bár szobacica teljesen, de mégis, hogy eltöri a lábát, hogy megeszik a földről valamit, amit félrenyel, hogy megsebzi magát, hogy beteg lesz, és néznem kell a szenvedését tehetetlenül. Novemberben már meghalt az egyik rágcsálóm, azt is végig kellett néznem, és napokig sírtam. Azóta állandóan azon parázom, hogy baja esik valamelyik állatomnak, de főként, hogy a cicámnak. Ti is szoktatok aggódni?
TEgnap is azt álmodtam, hogy elvesztettem valami utazás során, aztán pedig anyukámmal megtaláltuk, de hatalmas kifordult seb volt az oldalán, még emlékszem is a roncsolódott véres szövetre...
sztem teljesen természetes...
énis nagyon féltem a cicámat...
ha tehetném figyelném minden lépését...
de érzi a macska h ha szeretjük és vigyázik magára:)
ne aggódj:)
Szia!:)
Nekünk is azután lett cicánk rá 2 nappal, miután meghalt a tengerimalacunk, szóval tudom mit érzel:) Én is borzasztóan aggódok érte, hogy nehogy valami baja essen, ne kelljen mégegyszer végignézni egy szeretett lény haldoklását. Már jópár éve családtag a cicus, így már nem aggódok érte olyan nagyon, mint az elején:) Szerintem te is meg fogsz nyugodni, és idővel rájössz, hogy a macskák makacs, szívós kis dögök szerencsére:D De szerintem teljesen normális a reakciód, de nyugi, el fog múlni:) A macseknak meg nem lesz semmi baja, ne aggódj. Próbáld neki megtanítani a "fúj!" szót a megfelelő hangsúllyal, hátha meg tudod neki tanítani így, hogy ne egyen összevissza mindent amit a földön talál:D Egyébként a macskák nagyon könnyen hánynak, szóval ha azt látod, hogy szöszmötyöket eszik, akkor ne idegeskedj, ki fog neki jönni, de azért szólj rá:) Ja! a zacskókkal nagyon vigyázz, eddig akárhány macskással beszélgettem, mindnek eszi a macskája a neylonzacskót, vagy nyalja (az enyém is) :D
köszi a bíztatást.
őszintén szólva a zacskókkal játszani szeret, de eddig még nem kezdte el azt is zabálni :D
viszont már kétszer láttam hányni. átlátszó-fehéres hányást terített ki elém... nem volt benne szőr szerintem, mert a cicám szőr nélküli fajta. ez mondjuk egy hónap alatt történt, de nem kizárt, hogy akkor is hányt,mikor nem láttam. remélem ez nem betegség.
23:59-es vagyok
A fehér-átlátszó hányás ha jól tudom, a gyomorsavat "jelzi". Ilyenkor, meg úgy általában érdemes neki adni egy kis száraz macskaeledelt, illetve kekszet, vagy ha szereti a rizst, vagy a főtt tésztát, hozzákeverni a konzervtáphoz, illetve ha főzöl neki, még jobb:)
Itt van néhány recept a cicusoknak, hogy minél egészségesebbek legyenek:
Mi szoktunk otthon tartani macskafüvet: pl. Fressnapf-ban (azt hiszem így kell írni) árulnak: sima kis doboz, benne sima fűvel, ez azért jobb, mintha szednél neki, mert egyrészt permetezik, másrészt eszméletlenül mocskos (ha pesti vagy). Ha vidéki, akkor is ki tudja, mit szedhet róla össze. Csak annyit kell vele csinálni, hogy kirakod olyan helyre a lakásba, ahol éri nap, és ahol a cicc is könnyen hozzáfér, és ha kiszárad meglocsolod.
köszi újra a választ!
képzeld,pont tegnap kapott tésztát (hányni is tegnap hányt). van macskafüvem, a márkájára nem emlékszem, de jól megnőtt :) aztán összezavarodtam, mert valahol láttam, hogy csak a szőr kiöklendezésére kell, az meg ugyebár nálunk nincs... fel is tettem itt kérdést, hogy másra is jó-e, de nem kaptam egybehangzó válaszokat. lehet hogy azért hányt, mert rég evett, és feljött a gyomorsav?
Én is folyton aggódom a kiscicámért, bár ú okot is adott már rá. :( Egyszer kiesett az ablakon a hatodikról (akkor sikerült neki életében elöször felugrani az ablakba, 4 hónapos votl), letörte a lábát, műteni kellett, hónapokba telt amig felgyógyult. Egyszer meg egy ilyen lóbálós cicajátékról lerágta a 25 cm-es gumimadzagot és lenyelte. Arra ébredtem hajnalban hogy öklendezik. Jobban megnéztem, és láttam hogy lóg ki a madzag vége a szájából, már mejdnem teljesen lenyelte. Úgy húztam ki belőle. Ha nem ébredek fel rá, vagy nem vagyok otthon, akkor ki tudja mi történik... Szóval érte nagyon aggódom.
Viszont a nagymacskámban abszolút megbízom. Ő nagyon óvatos tipus, nem féltem hogy baja esne.
23:59-es vagyok újra
Igen lehet, hogy azért hányt. Mennyi idős a cica? Hányszor kap egy nap enni? Ha mindig ugyanakkor kap enni, pl. mi egy nap 2x etejük a macsekot, és délben kap egy kis száraztápot, a gyomorsav miatt, azóta nem hány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!