Cica pofiján sérülés?
Helló!
Nemrégiben kaptunk egy cicát az egyik barátunktól, és a pofiján kör alakban hiányzott a szőr. Valószínűleg zavarta, elkezdte vakargatni, vérzett is neki. Lehet ott még szőr, egyáltalán mi okozhatta ezt?
Van egy lassan 2 éves kisfiú is a családban és féltjük, nehogy valami fertőző dolog legyen. Van ok az aggodalmunkra?
Barmi lehet, de valoszinuleg nem fertozo.
Ha elmulik, ami okozta, a szor is visszano.
Es valoszinuleg nem fertozo, de nem art allatorvosnak is megmutatni.
Kedves masodik valaszolo.
Kerlek, keress ra google-n a "funkcionális analfabéta" kifejezesre.
"valoszinuleg nem fertozo, de nem art allatorvosnak is megmutatni." <- Ezt irtam, nem azt, hogy "nem fertozo".
A gomba nem kor alakban okoz szorhullast... masreszt.. Nincs masreszt. Panikolni nem kell, de megmutatni allatorvosnak igen. Illetve, ha lenne rola kep, az is sokat segitene a dolgon.
Kedves #3!
Akkor azt írd, hogy mindenképp mutassák meg állatorvosnak. Jelenlévők természetesen kivételek, de GYK átlag közönségének nagyobb a cipőmérete, mint az IQ-ja és félre értik.
Kérdező!
Ha te úgy viszketnél, hogy véresre vakarnád magad, milyen gyorsan mennél orvoshoz? Na ugye :)
Szomszéd cicánál volt hasonló, amikor rákérdeztem a dokinál több okot is felsorolt: gomba, parazita, allergia, hormonális probléma.
Új jószágot egyébként is ajánlott megvizsgáltatni a dokival, hogy egészen biztosan teljesen egészséges-e.
Kedves negyedik. Teljesen elfogadom a kritikat.
Mentsegemre legyen szolva, mar meguntam, hogy amikor a kerdezoket elkuldom allatorvoshoz, akkor folyamatos visszatamadast kapok, szoval, nem merem kijelenteni hogy "azonnal allatorvos!" egy latszolagos hamserules eseten.
Mert egyesek meg akkor is kerdezgetnek, amikor a "A macskam merget evett, rangatozik, nyaladzik, lehet hogy veszett?" kerdeseket teszik fel.. ahelyt, hogy azonnal allatorvoshoz fordulnanak.. vagy föl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!