Mivel lehet lenyugtatni a cicát körömvágás idejére? Milyen cicanyugtató szereket lehet kapni?
Nekem a macskám hagyta, hogy az ölembe fogjam, és lecsípkedjem körömcsipesszel a saját maga által tűélesre koptatott körmeit. Ha bizalommal van a gazda iránt, és stabil helyzetben a két combodra fekteted, és nem fél a leeséstől, akkor működik a dolog. Még dorombolt is hozzá, mert csikis volt a talpa, és amikor kinyomtam a körömházából, akkor véletlenül a talppárnáját csikiztem.
Nem minden körme kopott egyformán, volt néhány ami hosszú és tűéles lett. És amikor reggel kitámolyogtam kávézni, cigizni a kertben, előszeretettel felágaskodott, és rámtette a lábacskáit, és a tejtaposó mozdulatokkal szeretettel jelezte, hogy ő éhes. Node 10-ből 4 kis tűéles körmével állandóa szúrkált.
Na ezeket általában hetente a lentebbi képen látható módon megnyírtam.
A nyíllal jelzett hártyára nagyon vigyázni, bőven kintebb visszacsípni!!!
Ne hallgass az előzőekre!! Én 18 éve vágok macskakörmöt, lakásban élő cicáknak.
1. Olcsó,(nekem:ferplast)de spéci karomvágó ollóval (majdnem, mint a kisolló)
2. Mint a gyereknél:megvárom, amíg alszanak,akkor úgy fogom meg, hogy ne tudjon elmenekülni.Néha több részletben megy csak..
3. Óvatosan, ha kinyomod a karmot, látod,meddig szabad-ahol már erek futnak,azt nem!
4. Külön is fogdosd meg a tappancsokat-karom kinyomással, simizás közben, hogy szokja.
Na, a sok okosnak, aki szerint nem kell vágni:
van kaparófánk, a foteleket, kanapékat is annak használja mégis tűélesek a körmei, hát mi ezért vágjuk neki.
Amúgy eleinte mi is úgy fogtuk, ahogy az anyamacskák, de nincs már rá szükség; sőt már nem is kellünk ketten hozzá.
Simán megfogom, ölembe veszem, mancs kézbe másikba az olló, köröm kinyom, levág. Ennyi. És egy szót nem szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!