Allergiás vagyok a macskaszőrre, mit tegyek?
Szerintem ne szakíts vele emiatt! Vannak tünetet enyhítő gyógyszerek, sajnos nem tudok ajánlani,mert nincs macskaallergiás ismerősöm. Gondolom ő ragaszkodik a cicushoz, próbáld meg te is eltűrni a kedvéért.
Az allergiavizsgálat még így is soká van, mert egy dolog, hogy 3 hét múlva mész,de az eredmény plusz egy hónap kb!
Szerintem ne várj addig, menj el vagy háziorvosodhoz, vagy ha bőrtüneteid vannak,akkor bőrgyógyászhoz és érdeklődj tünetenyhítő után.
Kaphatóak vény nélkül allergia elleni gyógyszerek, pl. cetirizin vagy fexofenadin hatóanyagúak.
Légúti vagy bőrtüneteid vannak?
Én rengeteg dologra vagyok allergiás, érdekes módon macskára épp nem mutatták ki, pedig nagyon érzékeny a bőröm. Amikor befogadtam egy nagyon bújós cicát, az első napokban az egész arcom tele volt vörös foltokkal. Kétségbe is estem, de aztán fura mód "hozzászoktam", most már nyugodtan dughatja a pofiját is arcomhoz, semmilyen tünetet nem okoz.
Nehéz ügy, mert ez rosszabbodhat is és javulhat is, ahogy írtam, épp hozzá is lehet szokni, de ez nem biztos. Nem lenne szerencsés, ha netán asztmás rohamot kapnál.
Gyógyszerből én a fexofenadin (pl. Fexgen) 180 mg-ost javasolnám, az a légúti és a bőrtüneteket is enyhíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!