Orosz kék kiscicát szeretnék venni, mennyi egy ilyen macska reális ára?
Én ma reggel hoztam a menhelyről egy fiú,kb.6hónapos orosz kék cicát, mert nem szerettem volna, ha ott elpusztul. GAZDÁT KERESEK Neki, ha valakit érdekel e-mailben tudok képeket küldeni róla. Jelképes 3-4000Ft-ot kér érte a menhely, a többi cicára való tekintettel, hogy oltást tudjanak venni. Ez a cica jobbra tartja a fejét, egyébként szelíd,kedves cica, csak a menhely kicsit megviselte. Nincs oltva, csak féregtelenítve.
Sajnos évente rengeteg menhelyi cica nem talál gazdára a tenyésztők miatt. Legalább a bevételük egy részét a menhelyeknek adományozhatnák, ha már a gazdákat elorozzák szegény cicák elől.
Sziasztok!
Én írtam feljebb, hogy vettük a kandúrkámat. Azóta naponta több levél is érkezik hozzám ez ügyben... de kérek mindenkit, hogy nem írjon, mert a dolog már nem aktuális. A mi cicusaink ivartalanítva vannak és a tenyésztő is ivartalanította az Ő cicáit!
Azóta el is kültöztünk másik országba és itt bizony 600-800 €-ba kerül egy fajtiszta Orosz kék cius! De az bizony fajtiszta! Mindenféle díjnyertes szülőktől származnak, természetesen törzskönyvesek és útlveleük is van. Szóval ez a cica őrülten ritka (már mint az eredeti)! Senki ne dőljön be ilyen-olyan apróhirdetésben olvasott dolognak! Nagyon ritkán menhelyen is találni. Fogadjatok örökbe menhelyi cicut. Meseszépek és Ők szeretnek a legjobban :)
Utolsó, én azért örülök hogy ivartalanítva lett még mielőtt túltenyésztés vagy bármi más "áldozata" lett volna!
Pfff mindenféle házi macskát rátok sóznak, vagy lepasszolnak és csak azért, mert kék (szürke) a színük, azt hiszitek, hogy az egy bizonyos macskafajta és már szaporítanátok. Hihetetlen az emberi butaság! Ez a szín egyszerűen a fekete szín "hígulása" puszta genetika, ettől még semmilyen fajta a macska!
Aki meg "akkor nem ivartalaníttatta volna" ha már előbb azt hiszi, hogy orosz kék a macskája az szégyellje össze magát, de rohadt gyorsan, mert a tenyésztés az nem abból áll, hogy dikk ez ritka, gyártsunk belőle kiscicát, hanem rohadt nagy pénzeket ölnek a fajta NEMESÍTÉSÉBE, TÖKÉLETESÍTÉSÉBE kívül belül, ellenőrzött, válogatott, frissített vérvonalakkal, szűrésekkel, garanciákkal. Nem egy félhülye szüleszti a macskáját egy kibélelt dobozba, aki mit sem tud a fajtáról és aki azt hiszi a szín alapján, hogy fajtatiszta akármilyen macskája van! Ezek miatt vannak tele a menhelyek, nem a tenyésztők miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!