Mennyibe kerül egy macska tartása havonta? Mennyibe kerülnek az oltásai?
Semennyibe nem kerül
A macskákat mióta kell oltani?
Attól függ mennyire jó minőségű tápokat akarsz neki venni, illetve melyik fajta alom jön be nektek. De leírom hogy kb mennyi nekünk 1 macska:
Naponta 2x etetés, alom naponta takarítva, de teljes alom csere csak hetente.
Reggel nedves tápot kap: 30 darab egy hónapban, akciós kiszerelést szoktunk venni ami 24/12 darabos. Vegyük úgy hogy 3x12 darabosat vettünk, így az kb 1500x3 Ft lesz.
Estére száraz táp: szintén nagy kiszerelés, 2-3 hónapig legalább elég. 4 Kg-os csomag, olyan 6-7 ezer ft körül van, szóval egy hónapra lebontva 3000-3500 Ft.
Meg persze az alom: szintén nagy csomagolásban 15-20 kg-os (mindig újat próbálunk ki, hátha valamelyik egyszer igazán jó lesz...), olyan 3000-5000 Ft körül vannak, szintén sok mindentől függ. Szerintem max 1-2 kg-ot használunk fel egy takarításkor, ami 4x van nagy takarítás havonta...
Vitaminokat meg ilyesmiket nem igazán veszünk, nem nagyon látom értelmét...
A plusz dolgok (néha főtt hús, esetleg macska snack nagy ritkán...) elenyészőek. Csicsa macskaház meg ilyenek nem kellenek, elég egy karton doboz sarokba egy lyukkal. Esküszöm jobban fogja szeretni mint a drága házat. Játék se kell, én ki szoktam menni a kertbe szerzek botokat, tollakat (ezeket persze fertőtlenítem) meg veszel csengőt és kész a saját játék. Esetleg a kaparófa fontos ha nem tudtok beszerzni egy nagyobb rönköt amit használhat (vagy nem akartok egy rönköt a házba :D)
Oltásokról nem tudok mit mondani, amikor még kicsi akkor drága ez igazán, mert akkor kapja meg az alap oltásokat. Utána csak évente egyszer kell vinni ismétlőre/kombináltra (ez meg attól függ melyik állatorvosnál vagy).
Van egy alap beruházás: macskabútor, alomdoboz, alom, fésűk stb..
A kaja nálunk egy főre havonta 7000 ft! Miamor schesir porta21 cosma alus és konzi, taste of wild száraz.
Az oltás fejenként évente 4000 ft!
Az oltás évente kb. 4-5000 ft. Ivartalanítás egyszeri kiadás 7000 ft volt. Az elején van alapfelszereléseknek ára pl. kaparófa kb. 5000 ft-tól kezdődik. Alomtálca, kakilapát, etetőtál, külön itatótál, fésű, egy-két játék.
Ételből attól függ milyet veszel neki. Én középkategóriásat veszek, mert allergiás lett valószínűleg a sok tartósítószertől, ami az olcsóbb tápokban van. Mamám a legolcsóbbat veszi konzervből, az ő macskája nem allergiás viszont szó szerint sovány és sokat hány, viszont ő nem vitte soha orvoshoz, úgyhogy nem tudjuk mi baja lehet...Azért is megéri jobbat venni, mert most járkálhatok vele a dokihoz, ami többe kerül, mintha elejétől fogva tartósítószermentes tápot kapott volna.
Jutalomfalatkát ne adj neki, az állatorvos mondta, hogy nagyon nem hasznos.
Én most Select Goldot vettem neki, 7000ft a 3 kg. Naponta maximum 50 grammot eszik belőle, többször kicsi adagokban.
Vitaminokat sose kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!