5 éves perzsa cicám ismét, és most a legdurvábban kimarta a nyakát. Mit tegyek?
Háááát ez egy érdekes és komplett összetett dolog!
Nem figyelted meg, csak nyáron a melegben??? Mert akkor befülled a bundája.. szó szerint mint az embernek a haja... és elkezd viszketni és vakarja vakarja vakarja...
Érdemes lenne Havonta 1x Virbac Allermyl samponnan megfürdetni és megszárítani... vagy pedig lekell kapni a hatalamas bundát géppel.
De én fürdéssel kíválóan tudom ápolni őket! :)
Vérvételt csináltak? Vagy az allergiát, hogy zárták ki?
Nekem is hasonló tünetei voltak a cicámnak, korábbi kérdésekhez írtam is. A doki nem vett vért meg semmi, de azt mondta, hogy ez allergiás reakció, és valószínűleg a tartósítószerek halmozódhattak fel a szervezetében, a tápok miatt. Vagy csirkére allergiás, vagy esetleg megcsípte valami. Úgyhogy tartósítószer és csirke mentes tápra váltottunk. Ő is kapott szurit 3 alkalommal 3 darabot. A kikapart részt kezeltük betadine-nal és kék krémmel. Aztán kaptunk valami fertőtlenítő sampont a betadine helyett, mert azt mondta ha sokáig alkalmazzuk a jódtartalom miatt a cica arra is érzékeny lehet. Esetleg ez nem lehet nálatok?
Egyre szebb lett, a doki szerint javult, ezért elég heti 2szer fürdetni a samponnal ameddig meleg van. De most tegnapelőtt megint csúnyán kivakarta, úgyhogy újra elkezdtem neki kenni reggel és este. :(
Azt mondta a doki, hogy lassú folyamat míg rendbe jön, de ha nem javul vigyem vissza és megbeszéljük a további lehetőségeket. Szóval van más megoldás is ezek szerint.
Esetleg másik orvost ha próbálnátok?
AZ elaltatáson nem gondolkodnék! Minden baktérium gyógyítható kenőccsel, gyógyszerrel...
Írj privit, van facebook-om és két perzsám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!