Miért mosdat engem is a macsekom?
20:56 vok. 16 évet akartam írni. Amúgy lehet, hogy tényleg a saját szagát akarja érezni rajtunk is, szóval "büdösek" vagyunk neki. A sóhiány szerintem nem ok.
Erre a könyvre gondoltam: [link]
Köszi a válaszokat :)
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:56
Madarakat és rágcsálókat is szokott hazahozni :)
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:59
Sóhiányról én is hallottam, de tegnap pl éppen előtte mostam kezet úgyhogy sót még nem nagyon érezhetett rajta.
Kölcsönös gondoskodás, szeretet. A macskáknál a mosdatásnak nemcsak gyakorlati jelentősége van, hanem egyfajta közösségi rítus, mint a majmoknál a kurkászás. Amikor te símogatod, az neki olyan, mintha nyalogatva mosdatnád - mellesleg te sem azért símogatod mert az neki jó, hanem mert ez neked is jó és neki is. Kapcsolaterősítő rituálé.
(Egeret és madarat is ezért hoz: te megosztod vele a táplálékot, amit te szereztél, ő pedig megosztja veled azt,amit ő szerzett. Ennek is érzelmi jelentősége van inkább, mint gyakorlati. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!