A macskám mostanában állandóan bepiszkít. Mit tegyek!?
Figyelt kérdés
Már kb 1 hónapja piszkít be, de eddig sose csinálta ezt.Kis kora óta az alomba csinálta a dolgát.Az ajtó is nyitva szokott lenni hogy ki bírjon menni a kertbe de inkább bennt csinálja. Ha kintről jön be akkor is inkabb be piszkít.Pedig már kipróbáltam azt is hogy az emeleten és a földszinten is van alom de akkor is....mi ennek az oka és mit tegyek hogy újból szoba tiszta legyen!!!??2015. szept. 3. 13:46
1/8 anonim válasza:
Mennyi idő?
Lehet,hogy a kora miatt nem tudja tartani.
2/8 anonim válasza:
Ilyet akkor csinál egy szobatiszta macska, ha valami problémája van. Ez lehet egészségügyi vagy pszichés. Nézesd meg állatorvossal.
3/8 A kérdező kommentje:
most lett 1 éves úgy hogy biztos nem a kora miatt. És már a kis macska is át vette a szokását és folyton csak enni akarnak bármit találnak akár száraz kenyér azt is meg eszi:/ pedig naponta 3x 4x kapnak enni.az lehet az oka h most lett új macska és már nem egyedül hasznalja az almot?
2015. szept. 3. 14:52
4/8 anonim válasza:
Szerintem azért, mert klórral mosod az almos ládát, és ezt a macska megérzi, nem megy teljesen bele. Vagy lehet levágattad a karmát, ezért fáj neki az alom, ebben az esetben vegyél kisebb, finomabb almot. Ha olyan almos ládád van, hogy forgatod, és akkor kitisztul, akkor az ürülékét, pisijét érzi a falon, ezért nem megy be, ilyen esetben cseréld le. Ha elektromos az alma, lehet, hogy fél tőle (cseréld le normálla). Alapszabály, ha több macskád van : macskád számainál legyen egyel több láda. Remélem segítettem! :-)
5/8 anonim válasza:
Ha nem érzi elég tisztának az almot, akkor nem megy bele.
Két macska esetén gyakrabban kell tisztítani valószínűleg. Lehet egyéb betegség is az oka, érdemes lenne konzultálni egy állatorvossal.
6/8 anonim válasza:
Az valóban lehet az oka, ha csak egy alom van. A legritkábban használnak közöset. Bár nekem szerencsém van, mert a két cicának két doboza van, de az egyikbe csak pisilnek, a másikba csak kakilnak :) Az pedig, hogy klóros tisztítószerrel mosod ki esetleg, nem hogy gond, hanem szeretik a klór illatát, mert nekik olyan szaga van, mint a nemi hormonnak, a feromonnak. Ezért fordul elő, hogy bele is isznak ahypós vízbe, ill. belehemperegnek a friss felmosásba.
7/8 anonim válasza:
Még egy: ivartalanított? Ha nem, akkor területjelzésnek is szánja a dolgot.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2015. szept. 4. 06:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!