Haromeves anyamacskat ivartalanitani?
Dehogynem lehet ivartalanítani egy 3 éves cicát. Még fiatal.
10-20 ezer ft-ba fog kerülni orvostól függően. Érdemes figyelni az akciókat. Fejér megyében lakok, közel van hozzám Bicske, így ott fogom ivartalaníttatni a cicáimat. (most 4 hónaposak). Itt csak 10 ezer forint. Megnéztem a többi környékbeli állatorvosnál is az árakat. Az átlag 15-18 ezer. Pedig ugyanaz a műtét , szakszerűen végzik képzett orvosok, megfelelő körülmények között itt is.
Az én nőstény cicámat 7000 forintért ivartalanították Bicskén. 1 napig kómás volt az altatás miatt, de utána szinte egyből rendbe jött, csak a seb gyógyulására kellett várni kicsit, de az sem vészes. Én elégedett voltam az ellátással maximálisan :)
Sokszor van akció egyébként, érdemes keresgélni.
Oke, de nem fog a macskanak hianyozni hogy nem szulhet tobbe, nem lesz szomoru?? Mert ez a cicam annyira elvezi az anyasagot, a szoptatast, es olyan jo anya, hogy a 3 honapos cicainak is ad tejet!
A kicsiket persze nem hagyhattam meg, mind elajandekoztam oket hirdetes utjan. Evente 2x szul, eloszor 2 masodszor 3 cicat altalaban.
Nem, nem fog hiányozni. Az csak ösztön, hogy jó anya, de náluk ez nem olyan, mint nálunk, embereknél. Nem érzelmi alapon működik. Nem fog elgondolkodni azon, hogy jaj nem lesznek többet kölykeim :) Egyszerűen nem hajtja majd a párzási ösztön, ennyi. Kiegyensúlyozottabb lesz. Jót fog tenni neki egészségügyileg is, ha nem fial többet, évente kétszer amúgy is nagyon sok, megterheli a szervezetét, megrövidíti az életét!
Mindenképpen javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!