Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A születendő almok száma...

A születendő almok száma inkabb csak az ivaros lánymacskák számától függ, nem?

Figyelt kérdés
Persze, ha minden kandúr ivartalanítva lenne, ez nem lenne kérdés. De így, ha az én macskám nem tud "érvényesülni", majd fog egy másik... És ez nem olyan, mint a kutyáknál, ahol azért viszonylag könnyebb megakadályozni, hogy elkószáljon a tüzelő szuka. A macskák jönnek- mennek, ahogy ők gondolják... Náluk fokozottan érvényes lenne, hogy főként a nőstényeket kéne ivartalanítani... Vagy rosszul látom?
2010. márc. 10. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

persze elméleti sikon igazad van. A nőstény "szüli" meg az újabb kicsiket. És a következő alom nöstényei is ellenek.

De a kandúrmacska tartók is felelőséget válalnak ha ivartalanítják a macskájukat.

Továbbá: a kandúr macskát is megóvja a sok ivarszervet érintő daganatos megbetegedéstől. Az ivartalanitás emiatt is fontos. Továbbá nem csatangol el és nem kerül elsősorban gonosz emberek miatt veszélybe. Nem ütik el.

Szóval azért ez öszetett dolog.

2010. márc. 10. 18:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy a kandúrtartóknak is nagy a felelőssége,de úgy gondolom, macskáknál ez fokozottan csak csepp a tengerben. Sajnos.
2010. márc. 10. 18:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a mi lánycicánkat elütötték, el is pusztult azonnal. :( pedig ő is ivartalanítva volt. Nem is értem, hogy engedhet ki az ember egy ivaros lánycicát. Tudatlanság? Nem gondolnak bele, hogy ebből kiscicák lesznek?
2010. márc. 10. 18:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a macskatartás költségeinek csak nagyon kis százaléka az ivartalanítás, még nőstény cicáknál is. Ha ezen múlik a biztonsága, akkor már megérte. Ráadásul az egészsége szempontjából is pozitívan hat. Úgyhogy egyszerűen nem találok indokot a mellett, hogy ivarosan hagyjam.
2010. márc. 10. 18:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem 2 lánycicámat és egy kandúromat ütötte el autó, és a kandúr volt egyedül ivaros. A jelenlegit ugyanezen okból fogom ivartalanítani a tavaszon, addig úgyis bent van.

Figyelj, ha a kandúrok gazdijai is ivartalanítanának, nem kellene annyi kismacskát agyoncsapatni.

Tarts bár érzelgős bolondnak, de a szembeszomszédunk apró nősténymacskája tavaly kettőt kölykölt, az egyikre ráléptek, a másikra rátették a fotelt, úgy pusztultak el, én pedig nem kívánom, hogy az én gyönyörű, aranyszemű-aranyszőrű kis "macskarisztokratám" aranyszemű kölyköcskéi is így végezzék...elsődlegesen ezért fogom ivartalanítani.

Egyszerűen muszáj.

2010. márc. 10. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
A macskáknál azért fontosabb mindkét nemnél az ivartalanítás, mert van 3 halálos betegségük, amit hordozhatnak. A fip a fiv és a felv. Ebből a fiv ellen védőoltás sincsen, a felv ellen bár van, de vagy működik vagy nem, a fip ellen is van valami nazális vakcina, de az is vagy jó vagy nem. Az ivartalanítással ezeknek a betegségeknek a terjedését is fékezzük, mert a párosodás, kandúrok verekedése stb. nagyon jó arra, hogy tovább adják egymásnak.
2010. márc. 11. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
12.53 a kutyáknál pl ilyen nincs, mindenük kezelhető gyakorlatilag, csak drágán. De ha egy macskán a fip kijön, annak vége viszonylag hamar, a felves és fives macskának is csak fent lehet tartani az állapotát ideig óráig, ha kitör rajta, de el fog pusztulni. Ezeket a betegségeket csak vérteszttel lehet kimutatni (min 10ezer per macska) és gyönyörűen ott lehet és fertőzhet anélkül, hogy tudnánk róla.
2010. márc. 11. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!