Döntenem kéne egy mentett cica sorsáról. Mégis mi a jó neki?
Vagyis bőven a cicával lehetnek élete végéig. Itt azonban nem csak neked kell döntened. El kellene vinned a cicát párszor úgy a lehetséges új helyére, hogy nem hagyod ott. Azalatt kiderülne hogy érzi magát, szimpatikusak-e az új gazdik neki, elég élelmes-e hogy ne sodorja magát veszélybe náluk. A macskák okos, öntudatos lények. Nálunk minden macskánk önkényesen költözött be. először az udvarra, azután hozzánk. Mindig a cica döntése volt.
Az nyilvánvaló hogy fáj a szíved a kis lelencért, és szeretnéd megtartani, ugyanakkor aggaszt hogy a cicusnak mi a legjobb. Ha vadászhat, az alutasakos kajára nincs is szükség. Ahogy írod, az utóbbi napokban lenyugodott- talán érzi hogy valami változás készül. Látatlanban nem lehet megmondani melyik döntés a jobb: Továbbra is úgy gondolom, a cica reakcióját kellene megfigyelni. És ne hagyd ott csak úgy látatlanba, mert nem tudhatod miért üvöltött.
Azert, aki hozzaszokott, hogy az allatok kozott el, 50-60 evesen nem olyan oreg, hogy ne eljenek tul egy macskat.
"Kerdezd meg" inkabb a masik ket cicadat, hogy ok mit gondolnak rola, maradjon, vagy menjen, mert azert nekik sem mindegy.
En mindenesetre a odaadnam, mert neki sem rossz, nektek meg jo.
Add oda! Én 6 éven át neveltem a macskámat panelban, 8 hetes korától. Mindent megkapott, de nem erre volt szüksége. Az ő temperamentumával udvar kellett neki. Oda kellett adnom, más okok miatt, megszakadt a szívem. Később hallottam, megszokta, és boldog volt élete végéig. Csavaroghatott, mozoghatott, vadászhatott...
Van olyan macs, aki boldog lakásban, és van, akinek szabadság kell. A leírás alapján a tiéd is ez utóbbi.
Azért nyávog ennyit, mert visszavágyik oda, ahonnan jött. Esetleg a szabadságra, amit aszabad természet adott neki.
Sok türelemmel, és szeretettel talán célt érhetsz, és ahogy ki vettem az írásodból, jó úton haladsz afelé, hogy ő is a család részének érezze magát.
Ha odaadod, megint egy akkora sokkot okozol neki, amire ugyanúgy fog reagálni, mint eleinte nálad. Az is lehet, hogy elszökik majd onnan, mivel ki lesz engedve.
Adj még neki egy kis időt... hidd el, megszokja majd a helyet nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!