Szörnyen kövér a macskám. Hogy lehetne lefogyasztani?
Az ivartalanított macsekok, akárcsak az emberek, gyakran elhíznak. Meg is érthetjük, nem kell tetszeniük a másik nemnek, meg aztán egy örömük maradt, a zabálás.
Ha kevés kaját kap, sajnos, követelőzni fog, de nem sok más megoldás van.
Több cég árul már speciális kaját direkt ivartalanított macskáknak, amely alacsonyabb kalóraiatartalmú, vesekímélő étrendű. Én személy szerint javaslom a kinti cicává szoktatását, akkor, ha megszokik , eleve többet fog mozogni, lehet hogy bent unatkozik is, továbbá mindenképpen fogyni fog, azon egyszerű oknál fogva, hogy kint hidegebb van (az év nagyobb szakában), és fűtenie kell, ami energiát igényel. Ez nem azt jelenti, hogy mínusz húsz fokban is zárd ki, de mindenféleképpen többet lehetne kint.
A macskák alapvetően tudnak magukra vigyázni, nem lesz baja.
Az a baj, hogy összevissza pisilgetett, és fájt neki, mikor vesehomokja volt, rossz volt nézni..Anyuék elvitték orvoshoz, és az ő tanácsára kapta ezt a tápot, és ugye alutasakosból is csak ugyanilyen vesekímélőt kaphat, amit szerintem akkor sem enne meg, ha 2 hétig koplalnia kellene...De szerintem az lesza legjobb, ha visszamegyünk, és tanácsot kérünk, mert ez tarthatatlan. És pont ez az, hogy nem eszik sokat, mert nem engedjük neki, az útmutató szerint etetjük..
Sajnos a kinti macskává válás esélytelen, mert iszonyatosan sok cicát elütnek a környékünkön:( Kb minden héten látok egy halott cicát az úton, és belehalnék, ha a miénkkel is ez történne..Főleg hogy ugye nincs is hozzászokva a kinti élethez, már 5 éves, ilyen korban alapból is nehezebben alkalmazkodna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!