SOS! A macskám valószínüleg behozta a házba a bolhát?
nem láttam még egyet sem, viszont egész éjszaka vakaróztam..mintha mindig lett volna a bőrömön valami....
csipéseket nem észlelek bár lehet a hátamon azok vannak..
mit tegyek?
Második! A bolha a padlón, ágyon, stb. él, macskára, emberre csak enni jár.
Kérdező! A macskából ki kell irtani. Fürdetés közben látni fogod a szőrében a nenekülő bolhákat. Azokat kapd el, nyomd szét! Használj cseppet!
Nagyon fontos: porszívózd ki a lakást, az ágyat.
Szerintem csak képzeled, ha állandóan mászkált volna rajtad valami, tele lennél csípésekkel és nem 1-2 példányról lenne szó. Nagy fertőzöttségnél pedig elég könnyű nyakoncsípni néhány bolhát is.
A macskára tegyél spot-on bolhairtót, mondjuk strongholdot, mert az megöli a rajta lévő bolhákat minden fejlődési fázisban és a ráugrókat is egy pár hétig. Utána se árt egyébként csepp vagy nyakörv. Nem akkora kínzás mint fürdetni és többet is ér.
A lakásban pedig permetezz körbe neostomosannal.
Ha csak a gyanúja felmerül, akkor is érdemes lépni, mert mire biztos leszel benne, tele lesz a ház! (A macska által behordott bolha csípi az embert, és bizony betelepedhet a lakásba, elsősorban a textilekbe.)
- Macskát nem feltétlen fürdetném meg, attól függ, mennyire "súlyos" a helyzet (persze ártani nem ártasz vele), én Frontline combóval csepegtetném / spriccelném le
- A lakásban mindenhol alapos porszívózás, az ágynemű lehúzása, a matrac, párna, takaró kiporszívózása, esetleg felmosás. (Tudom, hogy kényelmetlen, de én az ágyneműt nem is húznám vissza pár napig, mert a porszívózást pár napig minden nap meg kell ismételni.) Ha porzsákos a porszívó, azt azonnal ki a kukába (én anno egy cserép vízbe mártottam a porzsákot, egy napig a háztól távol, a kertben ázott és csak egy nap után dobtam ki a kukába)
- Pl. Biokillt szórj szét a lakásban (van, aki inkább valamilyen olcsóbb rovarirtót részesít előnyben az ára és a hatékonysága miatt (való igaz, hogy ami a "bio", az kevésbé "vad" méreg), de nekem a macskáim biztonsága fontosabb volt (elvégre szerencsére ritkán jár így az ember, egyszer meg ki lehet bírni a plusz költséget)
Ja, meg természetesen kimostam kb mindent... élmény volt.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!