Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Házilag hogyan lehet kezelni...

Házilag hogyan lehet kezelni ha egy kismacskának feltehetően fogínygyulladása van?

Figyelt kérdés
Tegnap a házunk előtti gödörben találtunk anyukámmal egy kismacskát.(Már nagyobbacska)Befogadtuk adtunk neki enni éhes volt nagyon.De ma észrevettem, hogy nehezen eszik pedig kívánja csak nem tudja rendesen megrágni a kaját.Aztán megnéztem a száját és úgy látom fel van duzzadva az ínye szerintem be van gyulladva. Ha rajtam múlna vinném az orvoshoz de most sajnos nincs pénzem. Most a többinek sem nagyon van állatorvosi kezelésre. Házi praktikák esetleg mik vannak?
2015. júl. 28. 13:06
 1/1 anonim ***** válasza:

Hirtelen ezt találtam a neten, hátha segít a betadin jobb lehet:

"Az ínygyulladásnak általában van valami kiváltó oka, például fogkövesség, beékelődött takarmány darabka, vagy a foggyökér gyulladása, ezért valószínűleg az íny önmagában történt kezelése nem lesz elég, hanem először is szükséges egy komplex fogászati ellenőrzés, ennek eredménye alapján pedig a szükséges kezelés elvégzése, például fogkő eltávolítás, beékelődött idegentest eltávolítása, vagy akár foghúzás.

Otthon megpróbálhatja ecsetelni az érintett, gyulladt területet emberi szájfertőtlenítőkkel, de ezek általában mentolos ízét a cicák nagyon rosszul tolerálják. A fertőtlenítést jódoldattal (Betadin) is megpróbálhatja, fültisztító pálcikára cseppentve, naponta 2-3 alkalommal. A szájüregben kialakult gyulladásokra egyébként szoktunk szedetni antibiotikumot is, de ezek állatorvosi vényköteles készítmények.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia"

2015. júl. 30. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!