Nagytestű hízelgő cica?
Maine coon : "Ez a fajta általában nem kifejezetten "ölbeülő" macska, de természetesen vannak kivételek. Ha szeretetre vágynak jönnek és bújnak, akár hajnalban is. Szeretnek mindig a közelben lenni, követnek szobáról szobára, és addig ülnek a csukott ajtó másik oldalán, amíg elő nem bukkanunk az ajtó mögül.
Ezek a cicák minden alkalmat megragadnak egy kis pihenésre, ejtőzésre. A kandúrok igazán nagy bohócok, a nőstények távolságtartóbbak, de mindketten nagyon játékosak, és azok is maradnak egész életükön át. Nagyon szeretik üldözni a zsákmányt-játékot- könnyen megragadják hosszú mancsaikkal, semmi kétség, ösztönösen kiváló vadászok."
"A Maine Coonok rendkívül kedvelik az emberek társaságát. Naponta igénylik a foglalkozást, közös játékokat. Angolul igen találóan "gentle giant"-nak nevezik őket kedves, ragaszkodó természetük, érzékeny lelkük miatt. Az óriás külső egy igazi, minden csínytevésre kapható játszótársat, és őszinte, hűséges, mély érzelmű barátot takar."
Norvég erdei macska : "Könnyen alkalmazkodik minden helyzethez, kiegyensúlyozott nyugodt állat, azonban nem tanácsos kizárólag lakásban tartani. Impozáns megjelenése, és nagy testsúlya ellenére nem agresszív. A magatartásában valami sajátos kettősség tapasztalható. A lakásban szelíd, kedves, simulékony, szereti, ha becézgetik, simogatják, mihelyt azonban kikerül a szabadba, szinte megközelíthetetlené válik. Visszaköveteli magának a régi élet szabadságát."
Ragdoll : "A ragdoll az egyik legbarátságosabb macskafajta, nagyon könnyű elnyerni a bizalmát, oda kell rá figyelni, nehogy elszökjön, vagy elmenjen idegenekkel. Társaságkedvelő, mind az emberét, mind más macskákét vagy kutyákét szereti, de a kisgyerekekkel is nagyon jól kijön."
Szibériai : "
A különleges megjelenésű szibériai macska méltóságteljes ugyanakkor játékos fajta, kifejezetten szereti a társaságot, különösen a gyerekekét, de viselkedése sohasem zavaró. Okos és független macska, aki nagyra értékeli a kedvességet és figyelmet, egy pillanat alatt képes jókedvre deríteni szeretett gazdáját, és gyógyírt jelent minden bajára."
Néhány link : (hasznos és jó cikkek)
Kedvenc tenyészeteim :
Maine coon :
Ragdoll :
Norvég erdei :
Szibériai :
Egyszer majd én is szeretnék egy ragdoll és egy maine coon cicát. Sok jót hallottam és olvastam róluk. Nagyon szép, ragaszkodó, dorombolós, szőrgombóc cicák. :)
Lehet én fogtam ki rosszul, de az én perzsa cicám "unalmas". Nagymamámnál van végülis, ő nagyon szereti. :)
Huu a ragdoll cicával nagyon megfogtatok, beleszerettem. És egy kutyust szerintetek el tudna fogadni? Nem féltékeny fajta? A maine coon-on is gondolkozom, mindegyik gyönyörű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!