A macskáknak csak a mesében jó a tej. Valójában a legtöbb macska laktózérzékeny, ezért megy a hasa a tejtől.
2015. júl. 19. 08:48
2/10 anonim válasza:
Semmikor nem kell nekik tejet adni. A legtöbb macskának bármely életkorban hasmenést okoz.
Inni vizet adj, enni jó minőségű macskaeledelt (vagy húst).
2015. júl. 19. 09:27
3/10 anonim válasza:
Igazából igaz, hogy a macska laktóz érzékeny, de ettől függetlenül adhatsz neki tejet csak forrald fel a bolti tejet nem próbáltam még házival szoktam.
2015. júl. 19. 10:13
4/10 anonim válasza:
"Igazából igaz, hogy a macska laktóz érzékeny, de ettől függetlenül adhatsz neki tejet"
És ha te allergiás vagy a mogyoróra, akkor tudom neked ajánlani a Nutellát. Természetesen kizárólag hőkezelés után.
Ha tejet akarsz adni a cicádnak, lehet kapni macskatejet. Állateledelesnél mindenképp, de mintha még a Tescóban is láttam volna.
2015. júl. 19. 11:02
5/10 anonim válasza:
A laktóz nem tűnik el forralással
2015. júl. 19. 11:16
6/10 anonim válasza:
Macskának max macskatejet lehet adni, 3 hónapos kor után már lehet, de sok értelme annak sincs.
2015. júl. 19. 11:38
7/10 anonim válasza:
A macskának csak macskatejet szabad adni (éllatkereskedésben kapható), ez tápanyagtartalma szerint megfelelő egy kismacskának.
A kismacskák maximum 3-4 hónapos korukig szopnak, ennél később már felesleges nekik tejet adni, mert biológiailag nincs szükségük rá. Ha mégis szeretnél, macskatejet alkalmanként továbbra is adhatsz, de a felnőtt illetve növendék állatok már kizárólag a húsból, belsőségekből (és persze macskatápból) is fel tudják venni a szükséges tápanyagokat. Friss, langyos vizet érdemes kitenni nekik, a hidegtől könnyen megfázhatnak, torokgyulladást kaphatnak.
2015. júl. 19. 13:44
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! <3
2015. júl. 20. 13:52
9/10 anonim válasza:
Hülyeség. Azt add a macskának, ami te és a család eszik. Nem kell neki táp. Régen se a gyerekeket, se az állatokat nem tápolták, mégse volt semmi bajuk. Max. nem jutott annyi káris tartósítószer a szervezetükbe.
2015. aug. 15. 12:32
10/10 anonim válasza:
Bolti tejet ne adj a cicáknak, mert tele van mindenféle káros adalék anyaggal, az fosatja megőket. Laktózmentes tejet lehet adni, de ne sokat, inkább cicatejet, amit lehet kapni, az jó nekik. Nem tudom, Mo-on van e olyan cicatej, ami por alakban van, fel kell higitani vizzel, és langyosan adni nekik Cuclival vagy csepegtetóvel.Utána pedig langyos, vizes vattával simizni kell a feneküket, hogy beinduljon a pisi ls a kaki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!