Miert utalod a macskat?
A macskák igenis tudnak szeretni ! Nem érdek állatok !
Aki utál valamilyen állatfajt, mert rossz tapasztalata volt vele kapcsolatban vagy valami olyat hallott róluk, ami nem tetszett neki vagy még sosem volt olyan állata, az előítéletekkel rendelkező ember ! Minden állat olyan lesz, amennyi szeretet és törődést kapott. Persze, hogy az olyan állat ami, utcán nevelkedett, az nem olyan szelíd, mint amelyik családban... Talán nem kéne a sok agyhalott embernek, aki az udvaron tartja a macskáját, nem ivartalaníttatni, utána meg kidobja az utcára a kiscicákat / kidobja egy utcai szemetesbe(konténerbe) vagy bántalmazza őket, (persze vannak kivételek)a cicák nagy megrázkódtatást élnek át és ők persze, hogy nem lesznek szelídek, ha v.ki megtalálja őket, majd örökbe adja őket.
Vannak olyan cicák is amik családban nevelkedtek, de nem foglalkoztak velük eleget (simogatás, játszás, fésülés, ápolás stb.) és ezért lettek vadabbak az átlagnál.
A harmadik kategória az amikor a cica önmagától ilyen, akármennyit foglalkoznak vele, ő nem dorombol csak nagyon ritkán (pl. etetés után vagy alvás közben). Ő csak akkor dorombol és csak akkor szeretgethető, amikor ő akarja. (pl. amikor elégedett)
A negyedik "cicakategória" pedig az amelyik bármikor elkezd dorombolni, az ember ölébe ugrik a nap bármely szakaszában, nem érdekből, hanem mert szereti a gazdáját és hálás neki mindenért, meg persze egy kis szeretgetést is szeretne. Ilyenkor dorombol, trillázik , bújik az emberhez. Az én cicáim pl. a lábamhoz szoktak dörgölőzni és közben dorombolni és ölben is szoktak aludni és még közben is dorombolnak. Tudják, hogy nagyon szeretjük őket és ők is nagyon szeretnek minket, nem "érdekből" pl. kajáért bújnak oda hozzánk. Rengeteg szeretet tudnak nekünk adni. Amelyik macska érdekből szeret, az csak a gazdája hibája lehet, a rossz nevelésé és a kevés szereteté. Se a macska, se a kutya nem érdekállat.
De ez persze csak az én véleményem .
Vannak kutyás emberek, macskás emberek, meg olyanok, akik mindkét állatfajt szeretik.
Nem utálom, hanem imádom őket.
Aki azt hiszi, nem képesek szeretet adni, azok tévednek.
Az én cicám pl. átöleli a nyakam, és a mancsaival simogatja az arcomat, miközben olyan szeretettel teli szemekkel néz rám, amit embertől nagyon ritkán tapasztaltam.
És nem, nem evés előtt... hanem spontán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!