Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Menhelyen ivartalanítanák a...

Menhelyen ivartalanítanák a macskámat?

Figyelt kérdés
Felhívtam a környéken levő állatorvosokat, hogy mennyiért ivartalanitanak nőstény macskát, de nagyon drágán csinálják és nincs ennyi pénzem. ( egyik 16 500 másik 14 000 ) ráadásul két macskám van.
2010. márc. 3. 12:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hú, az tényleg nagyon sok. Szerintem érdeklődj még más orvosoknál is.

A kandúromat Győrben 5000-ért, a nőstényt 8500-ért ivartalanította a város egyik leghíresebb orvosa.

2010. márc. 3. 22:25
 12/21 anonim ***** válasza:

Anyám a mi orvosunk Pesten 8ezerért műti a nőstényt és nem akcióban. Keress rá neten, de ne weboldalt várj, hanem mint a tudakozó van akinek nincs weblapja csak cím, telefonszám, ha azokat a találatokat telefonáld végig.

Nem hiszem, hogy Miskolcon kettő van, nem faluról van szó. Mi is így találtuk a miénket, amúgy vihettük volna tizensokezerért.

2010. márc. 4. 01:26
 13/21 A kérdező kommentje:
a menhely aztmondta olyan állatokon nem segytenek amiknek van gazdája. fizettem volna érte de mindegy... csak aztnemértem akkor miért sír a szájuk hogy sok a gazdátlan állat :S én ezt akartam elkerülni. biztos jobban esik nekik ha majd a születendő 1000 kiscicát ottfelejtem a menhely előtt.
2010. márc. 4. 09:55
 14/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is 13.000ft az ivartalanítás nőstény cicának!Móron lakunk.
2010. márc. 4. 13:17
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Ne haragudj, de úgy vállalj macskát, hogy tudot finanszírozni, amit kell. Ha nem tudod, akkor kerüld el a vemhesülést addig, amíg össze nem szeded a pénzt.

Tudod amíg ivaréretté vált, addig is lehetett volna előre gondolkodni, és félre tenni pénzt, ha nem vagy eleresztve anyagilag, nem későn várni a csodára.

A menhelyek azért vannak, hogy a gazdátlan szerencsétleneket összeszedjék, a te macskádnak van gazdája akinek gondoskodni kéne róla. Van a menhelyeknek elég baja, ha erre rákapnának az emberek, hogy jaj az ivartalanítás drága, de majd a menhelyekkel kifizettetem, akkor az összes csődbe menne.

Hiába gondolod azt, hogy két macskáról van szó, mindenki azt godnolná, hogy na még az ő egy vagy két macskáját, hát az igazán nem sok.

2010. márc. 4. 13:25
 16/21 A kérdező kommentje:
kedves utolsó. megmondtam, hogy nem ingyen vártam volna el ! kifizettem volna 8 ezret, vagy akár még 10-et is, ez is nagyon jó lett volna a 17-14 ezerhez képest! és nem, nem vagyok elengedve anyagilag, jó neked ha te igen, és ki tudsz fizetni 28-34 ezer ft-ot csak úgy. én diák vagyok a zsebpénzem meg ehez igen kevés. egész nap nem zárhatom be őket, a seggüket meg nemfogom összevarrni.
2010. márc. 4. 13:31
 17/21 anonim ***** válasza:
Hiába vagy felháborodva, kedves kérdező, a 13:25-ös válaszolónak teljesen igaza van. Ha valaki vállal egy állatot akkor vállalja az összes vele járó felelősséget, beleértve az orvosi ellátást is (ivartalanítás, oltások, esetleges kezelések, gyógyszerek), amikről jól tudod te is hogy nem két fillér. Hiába vagy diák és nincs pénzed, ha nem tudod a megfelelő hátteret így vagy úgy biztosítani akkor nem kéne állatot tartanod. Hiába fizetnéd ki egy részét az ivartalanítás költéségének, a fennmaradó részt akkor is a menhelyre testálnád ami valljuk be, tényleg nem tartozik a feladatuk közé. Az olyan állatokért amelyeknek van gazdájuk azokért a gazdák tartoznak felelősséggel. Az ivartalanítás amúgy egy egyszeri, előre kalkulálható kiadás, gondolhattál volna rá előre is.
2010. márc. 4. 14:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Amit még hozzátennék. A menhelyek kegyes adományokból tartják fent magukat, és baromi gyakran előfordul, hogy egyszerűen kiürül a kamra és közleményeket adnak ki, hogy kifogytak az élelemből segítsenek, mert nem fognak tudni mit adni nekik. És ez nem egy, meg két menhely, mind ilyen helyzetben van, hogy nullás egyenlegen táncol, ilyen helyzetben nem szép dolog kérni tőlük ilyet.

Egyébként azt is én írtam, hogy nézzél utána minden állatorvosnak. Miskolc nem egy falu, nem hiszem el, hogy két orvos van összesen, csak utána kellene nézni. Mi is úgy kukáztuk ki a telefonszámát, mert szinte nem is hirdeti magát és láss csodát 8ezer per darabért csinálta meg. Ha egyszerűen felhajthatóhoz megyünk, akinek van honlapja meg hirdetése meg franc tudja mije, akkor nem ennyi lett volna.

2010. márc. 4. 14:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Amúgy meg, miért nem zárhatod be egész napra?
2010. márc. 4. 14:12
 20/21 A kérdező kommentje:
ja és... gyűjtöttem én a pénzt az ivartalanitásra, de az egyikük megbetegedett, orvoshoz kellett vinnem, aki nem gyógyította meg , de elkért 6 ezer ft-ot, 2 nappal később egy másik orvoshoz vittem el mert nem javult, ő is elkért 6 ezret. az ivartalanítási pénz ugrott, és nem vagyok milliomos. egész napra pedig azért nem zárhatom be, mivel nem házban tartjuk, az udvaron van, estére szoktam őket bezárni de nem valami nagy az a hely és egész nap nem lehetnek egy lyukba bezárva. nem beszélve arról, hogy ha nem jön össze a dolog egy kandúrral, akkor addig tüzelnek amíg össze nem jön. akkor egész évre be kéne zárnom ? :S
2010. márc. 4. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!