8 hetes kiscicák hapciznak, köhögnek, tele van az orruk. Algopirint adhatok nekik? Mennyit? Csak holnap delután tudom orvoshoz vinni öket.
Nekünk is van két nyolc hetes kiscicánk, meg egy hat hetes is, nekünk szerencsére ilyen problémánk nem volt, de a legkisebbnek hasmenése volt egészen tegnapig. Rizsdiétán van, használ neki. Én is kértem hozzá tanácsot és azt mondták, hogy emberi gyógyszert semmiképp ne adjunk nekik. Szerintem te se adj nekik. Volt, hogy valaki adott kiscicának és elpusztult tőle. :(
Inkább várd meg, hogy mit tanácsol az orvos.
Ne adj nekik algoirint.Én azt akkor adtam a macskának amikor komoly fájdalmai voltak-lábsérülés, akkor is egy negyednek a felét-felnőtt macskának.
Persze megkérdeztem róla hozzáértőt, aki mondta, hogy ennyit lehet még, de kiscicáknak semmiképpen ne adj, ráadásul nem fájdalmaik vannak, hanem egyéb gond.
Ha te köhögsz és tele van az orrod, egyből algopirinhez nyúlsz?:)
Ne adj Algopirint, nem is használ erre (vszínű, macskanátha), csak árt, ha túladagolod. Márpedig erre ilyen piciknél komoly esély van.
Vidd őket holnap du. dokihoz, addig ne adj nekik semmilyen gyógyszert, csak enni-inni, és legyenek meleg helyen.
Macskánknak az emberi gyógyszerek közül a legtöbb nem adható!
Mérgezést okozhat a Paracetamol (Rubophen), Aspirin (Kalmopyrin, Istopirin), Atropin (Reasec). Bizonyos gyógyszerek - amellett, hogy használhatók - erős nyálzást, hányingert okozhatnak (pl. Algopyrin).
Az ALGOPIRIN MÉRGEZŐ a macskának.
Ha már orvoshoz nem viszed őket,legalább hívd fel az orvost.
Vagy ballagj el az állatpatikába és vegyél Veraflox szirupot(macskáknak van és 5000huf)+ szemcsep is kéne ha rámegy a szemükre a nátha ami szintén kb 2000hu.Na ez már 7ezer,de segít és nem ölöd meg őket.Bár lényegesen olcsóbb fejenkét a cicáknak 2000ért szurit adatni ami fokozatosan fejti ki a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!