Árván maradt 3 db 3,5 hetes kiscicánk, vettem nekik tejpótlót. Kettő picur csak fecskendőből fogadja el, a harmadik szerencsére cumisüvegből is. A kiscicák hány hetes koruktól kaphatnak szilárd ételt? Már jönnek a fogacskáik.
Figyelt kérdés
Kettő kiscica magától kakilt mikor puha homokra tettem őket, viszont a harmadiknak hiába simogatom a pociját, illetve a végbelénél nem kakil, csak pisil. A kiscicák hány hetes koruktól ürítenek egyedül? Ennyi idős kiscicákkal mis a pontos teendőim? Értem itt az etetéstől a pisi-kaki ügyig.2015. jún. 14. 18:13
1/4 anonim válasza:
Elég nagyok már,szerintem tálból is fogják inni a jobb minőségű bolti tejet. Pici lapos tál pl. a befőttesüveg felfordított kupakja.
Pár nap múlva szerintem tasakban árult szaftos kölyökcica ennivalóval is megpróbálkozhatsz, vagy más szaftos dologgal. Nyalni fogják.
2/4 anonim válasza:
Mi úgy 6 hetes koruktól próbálkoztunk alutasakos cuccal (naponta 3-4 szer), addig kifejezetten kölyökmacskáknak való tejet kaptak fecskendőből (úgy naponta 5-ször). (De vigyázz az alutasakos kajákkal! Könnyen rákapnak és nem valami tápanyaggazdag étel, szóval csak átmenetnek használd, 8 hetesen már kaphatnak junior kajákat.) Kétszer került hozzánk 5-6 hetes cicus, csak megmutattuk nekik az almot, más dolgunk nem volt velük ezen a téren.
3/4 anonim válasza:
4,5-5 hetesen már tudnak önállóan üríteni, és puha kaját enni is tálkából. Etetni még napi ötször etesd őket. Fokozatos állj át a tejpótlóról a kölyöktápra.
4/4 anonim válasza:
Mi nagyon sokáig adtunk neki tejpótlót, már azt hittük, örökké így kell etetnünk. :D Egyszer megkínáltuk csirkemellel és attól fogva megevett minden szilárd ételt. Lassanként próbálkozzatok. A pocakját kaja után mindig megtörölgettem (az anyai nyalogatást utánozva), nem volt a a kakival gond. Meg imádta a meleget, a káályha mellett aludt kb 50 fokban. :) Az állati szervezet csodákra képes, nagy bennük az élni akarás, hidd el, nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!