Van rá esély hogy ez a 2 cica ivartalanítás után jobban összebarátkozik?
Van egy 2 éves nőstény házimacskám. Most hoztam mellé egy 3 hónapos fél maine coon kislányt.
az "öregebbik" fúj rá minden nap pedig a kicsi már barátkozna. 3 nap telt el, nincsenek összezárva. 1 nap 1-2szer látják egymást de nem szűnik az öregben az ellenségeskedés. Hétfőn viszem ivartalanítani a nagyot. Akkor lehet hogy utána kedvesebb lesz? Türelmes vagyok de egy picit aggódom. Nem leet így élni hogy a szobaajtó mindig csukva.
Ne várj csodát 3 nap után úgy, hogy nem is nagyon látják egymást. Segíteni kéne az összeszokást közös etetéssel, játékkal. Sokszor így is hosszabb a folyamat.
Az ivartalanítás nem hiszem, hogy sokat változtatna, nem hormonális okok miatt nem örül a nagy a betolakodónak. Fordítva jobb lett volna a sorrend, már felépült macska mellé hozni az újat, így elég sok lesz neki egyszerre a stressz.
Köszönöm akkor ezzel próbálkozom.
azért nem engedtem őket nagyon össze mert azt a tanácsot kaptam hogy ha egyik-másik fúj akkor azon a napon ne engedjem őket màr nagyon össze.
sajnos nen csináltam még ilyesmit. Tapasztalatlan vagyok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!