Macskám ekcémájára tudnátok valamit ajánlani?
Van egy mentett cicám, nagy valószínűséggel szaporított kék orosz - ez rögtön látszik abból, hogy nem olyan stramm kiscsaj, mint a másik, házi keverék :(
Kb egy hónapja diagnosztizálták nála a fehérjeallergiát, a doki konzervatív terápiát javasolt - először orvosi táp, majd kizárásos alapon meg kellene találni a ludas húsfélét. Krémet, vagy bármit az ekcémájára már akkor sem kaptunk, mondván, el fog múlni.
Az orvosi tápon túl vagyunk, ezután sikerült egyből beletenyerelnünk a jóba - a cica bőre egyik napról a másikra újra brutálisan bedurrant, jobban, mint előtte. Tiszta kiütés szegény. A dokihoz a beosztásom miatt nem tudom visszavinni - meg igazából nem is szükséges, már tudom, mit kell kerülnünk -, szóval marad a házi megoldás...
Az új eledel holnap meglesz, beszaladok az állatpatikába is.
Kérdésem leginkább azokhoz szólna, akik már túlestek ilyesmin: milyen termék hatásos ilyenkor? Többször jártam úgy, hogy a patikában rámlőcsölték a használhatatlan drága vackot, szívesen veszem mások ajánlását.
Esetleg valami egyéb jól bevált módszere lenne valakinek? Szerencsétlen kis jószág úgy néz ki, mintha megtépte volna valaki...
Minden tápból vegyél kisállatkereskedésből keveset, és próbáld ki azt. Más megoldás nincsen.
Esetleg nézzél olyat ami halas.Száraztápot kap?
Ha nem próbálj alutasakos lazacosat.
Elnézést a félreérthető fogalmazásért, magára az ekcémára való krémet keresek :)
A halas táptól Isten mentsen, épp arra allergiás :D Eddig Acana Pacifica tápot kapott, most áttértünk nyulas - marhás Happy Catre. Remélhetőleg így már jó lesz. Konzervet vagy tasakosat nem adok mellé, anyagilag így is megterhelt most ez a játék, rengeteget jártunk orvoshoz, és sorakoznak a félig használt prémium tápok is a szekrényben... egyelőre ez így jó lesz.
Az ekcémája viszont sajnos lassan gyógyul, nem bírom elnézni ahogy vakarózik.
Mindenesetre köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!