Szokták vágni, vagy vágatni a macskák körmét?
Állatorvos és kozmetikus is meg szokta csinálni, nem is olyan drágán, ha te még sosem vágtad, és nem is mutatták meg, ne is próbálkozz vele! Spec csipesz kell hozzá, majd megmutatják.
Amit még én javasolnék, nem tudom, megoldható-e, de nálunk bevált. Egyik ismerősömtől, aki fával fűt, kértem egy fatuskót. Nem túl nagy, olyan 30-40 centi magas, kb 15 centi átmérőjű. Lecsavaroztuk egy talpra, hogy el ne dőljön. Na azt imádják, soha egy kaparófát sem használtak olyan évezettel, mint a valódi, kérges fát. Nem is nagyon kopik, ha kopik is, kérek egy másik tuskót, és kicserélem. Fillérekből megvan, és nagyon szeretik, míg a bolti kaparófákat nem használták, sorra ajándékoztam el őket.
Sima körömcsípővel le tudsz vágni a túl hosszú karmokból, nem bonyolult, de ha tartasz tőle, akkor tényleg jobb, ha először megmutatja állatorvos vagy kozmetikus.
Viszont a kaparást ez nem fogja megszüntetni. A fatuskó jó ötlet, vagy az enyémek a padlószőnyegből készített kaparót is szeretik.
Ha nálad az egyiket használják, a másikat nem, a leharcoltat kicserélném a másikra. Könnyen lehet, hogy a helyet nem szeretik, nem a kaparófát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!