Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért szokott le az alomba...

Miért szokott le az alomba kakilásról?

Figyelt kérdés
Átböngésztem az oldakat de csak hasonló kérdést találtam, és a problémára a megoldást nem. Kb fél éve volt egy hasmenéses betegsége a 3 éves nőstény ivartalanított keverék cicámnak. Akkor össze vissza kakilt a lakásban, mert nem ért el a wc-ig, ráhagytuk. Azóta viszont mániája lett, hogy pisilni belepisil az alomba, viszont kakilni oda megy ahova épp eszébe jut. Folyamatosan zárjuk a fürdőt, és a szobák ajtaját, már csak a folyosóra engedjük és ahol az alom van, de így meg a folyosó közepére kakil oda. Mikor utoljára voltunk orvosnál akkor azt mondta hogy egészségileg minden rendben van. Próbáltam, hogy beledugtam az orrát és megvertem (persze nem brutálisan csak hogy épp érezze hogy nem jó amit csinál), de csak elbújt pár órára, utána meg jött oda hozzánk mintha nem is történt volna semmi. Az almot rendszeresen mindennap takarítjuk, naponta akár többször is. Olvastam hogy a macskamenta jó lehet ilyen esetben, mert a cicák szeretik és oda mennek ahol ezt érzik. Próbálta már valaki? Esetleg valami más ötlet ami bevált valakinek?
2015. máj. 24. 08:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt ilyen eset amikor ott volt 2 tiszta alom de őfelsége egy 3. helyre ment elvégezni a nagydolgát... Mindig ugyan oda egy szekrény melletti kis sarokba, öntöttem oda ecetet és mikor reggel ment volna oda kakilni nem merte megközelíteni hanem rohant egyenesen az alomba.. Bár ez így nem megoldható nálatok mert nem egyhelyre csinálja.. Lehet kapni ilyen távoltartó spray-t esetleg, mást nagyon nem tudsz csinálni.!
2015. máj. 24. 08:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Próbálkozz más típusú alommal, esetleg több új almosládával, új helyeken. Előfordul, hogy rossz élményt társít a mostanihoz, ezért nem meri elengedni magát, vagy nem akarja ugyanoda végezni a kis és nagy dolgot.

Nem lehet, hogy fáj a mancsa? Vagy olyan helyre raktad a ládát, ahol fél?

Ha rossz helyre kakil, az eredményt tedd be az alomba, hátha megérti. Az büntetés felesleges, ha eddig nem működött, akkor nem fog használni. Ha rajtakapod folyamatban, akkor kapd fel a macskát, és gyorsan de óvatosan tedd az alomba. (Ez persze méginkább koszol)

2015. máj. 24. 09:12
 3/3 Maxitabi ***** válasza:

Szerintem is: másik alomtálca.DE! nem kidobni a régit,ha abba belepisil,mert még az is elromlik..

Szóval 2 alomtálca.Amúgy is azt ajánlják hogy: macskák száma + 1 alomtálca. Az én MC kandúrom pl soha nem egybe csinálja a dolgát: egyikbe pisi, másikba kaki. Hátha nálatok is bejön! És másfajta almot is próbálj ki! Az ecettel való felmosás a folyosón meg ajánlatos, hogy ne oda csinálja (domestos és társai pont az ellenkező hatást váltják ki!!)

2015. máj. 24. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!