Milyen macskatápot ajánlotok Friskies helyett ami olyan árban van kb?
Tényleg nem jó tápok amiket felsoroltál. Vannak minőségi tápok Hills, Royal Canin.
Ez nekem azért túl sok, Purina ONE -nal(Ez középkategóriás táp) és magas húsértékü konzervvel etettem a cicám.
Nekem állatorvos ajánlotta a Smilla tápokat, az sem csúcsminőség, de egy közepes minőség, megfizethető áron, és a macskák is szeretik. 650ft/kiló áron lehet rendelni. zooplus.hu oldalon.
Ennél jobbak is vannak, de nagyon drágák. Azok persze a legjobbak, mert sok hús van bennük, és a macskáknak arra van szükség. A Whiskas félékben kb semmi hús nincs, ezért nem jók. Max akkor ha minden nap kapnak a macskáid nyers/főtt húst mellé.
Jól olvastad, bár reklám tekintetében jól állnak ezek a tápok, beltartalomban már nagyon nem. Az összetevőket érdemes mindig elolvasni, amiben "hús és állati melléktermékek" van, az nem túl jó táp, illetve ami nem hússal, hanem gabonával kezdődik szintén nem.
A költségeket úgy tudod igazán kiszámolni, ha nem a kilónkénti árat nézed, hanem a napi adag árát. Érik meglepetések az embert, mert általában egy jobb tápból jóval kevesebbet kell adni, így arányaiban nem annyival drágább, mint gondolnád. És persze célszerű nagy kiszerelést venni.
A Purina One egy számmal jobb, mint a whiskas/stb, illetve a Porta 21 nekem nem annyira jött be, de árban whiskas kategória, összetételben viszont magasan felette van:
Tényleg szemetek a tápok, amiket írtál. A Whiskasban meg ráadásul van egy olyan cucc is, ami "Whiskas-függővé" teszi a cicát, utána nem is eszik meg mást. Megnézed az összetételüket, ezeknek a szupermárketes tápoknak a hústartalma 4%, ami egy ragadozó állatnak igencsak gyér. Végigolvasod, a teszkós táptól elkezdve az összes ilyen borzalmas összetételű, egyik sem jobb a másiknál.
Amiket írtak, Royal Canin, Acana, Orenje, Hill's nagyon jó tápok, az, hogy valakinek a kutyája allergiás az RC-re, az nem azt jelenti, hogy a táp a rossz, hanem a kutya szervezete érzékeny. Fogadjunk, hogy a csirkés ízesítésű táptól volt allergiás reakció. Nagyon sok kutya, köztük az enyém is, allergiás a szárnyashúsra, nekem is RC-nél jött ki, viszont a bárányos RC-től semmi baja. Nem a tápra allergiásak, hanem valami összetevőre.
Viszont ezek a tápok drágábbak is.
Én találtam egy olyant, hogy Susa Catmix. Nem egy csúcskategóriás táp, de 4% helyett abban már van 30% hús, én állatorvosnál láttam, kimérve adja, 500 ft (!!!) kilója, azaz olcsóbb, mint a bolti szemetek, viszont csak 20 kilós kiszerelésben van, így nagyobb adagot kell egyszerre rendelni, vagy meg kell nézni, hátha adják valahol kimérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!