A cicánk hajnalban szopizik és dagaszt a párom nyakánál, nem hagyja aludni. Hogy lehet erről leszoktatni?
Hogy egy kis reményt adjak, az én cicám pár hónap alatt önként leszokott róla. Addig elég kellemetlen volt, egy törölköző volt mindíg odakészítve az ágyra, hogyha "nyakra támad", ne karmolja szét a nyakam.
Aztán egyszer csak nem csinálta, azóta békésen alszik a fejem felett a párnán.
Az én cicám is szopis, ő már 9 és fél hónapos. Mondjuk én elolvadok tőle, marha cuki, de megértem, hogy ha erre keltek hajnalban, akkor nem azt látjátok, hogy aranyos.
Amit kipróbálhattok, az egy nagyon-nagyon puha takaró (tudod, ez a wellsoft anyag, amiből köntöst is csinálnak), célszerű olyan színben, amilyen a cica anyukája volt.
Nekünk ez bejött, tök véletlenül jöttem rá. Nálunk a takarókat próbálta cumizni, ami nem volt a legjobb, mert mindig minden tiszta nyál lett tőle, állandóan moshattam ki. Viszont volt egy ilyen wellsoft anyagú köntösöm, fehér. A cicám anyukája is fehér volt, és mikor még nagyon pici volt a cicus, felvettem úgy, hogy rajtam volt ez a köntös, és szinte azonnal teljesen rápörgött, se kép se hang, dagasztotta, cumizta, teljesen átszellemülve. Volt vagy 9-10 hetes ekkor, 7 hetes kora óta volt nálunk. Később otthagytam véletlenül a köntöst a kanapén, ő megtalálta, rátelepedett és azon folytatta. Annyira aranyos volt, nem volt szívem elvenni tőle, úgy döntöttem, neki adom. És tök jó döntés volt, mert azóta is KIZÁRÓLAG azt a köntös gyúrja és cumizza, semmi mást. Teljesen bele van zúgva, most már direkt ott van neki mindig összehajtva a kanapén, az az övé, azon alszik, gyúrja, túrja, szó szerint bújik hozzá álmában is.
Én azt gyanítom, hogy mivel nagyon puha, meg színben is stimmel, emlékezteti az anyjára. Szerintem próbáljátok ki, hátha nektek is bejön a dolog, lehet kapni kistakarót is ilyen anyagból :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!