Egy teljesen átlagos házi macskát mennyi idős kortól lehet fürdetni?
Szobacicáról van szó. Az állatorvosok szerint is egészséges pár hetente megfürdetni.
Nem véletlenül találsz az interneten számtalan macsafürdetős vicces videót.
A véresre karmolás pedig a szoktatástól függ, de ha azután is karmol.. Nincs mit tenni, amit kell, azt kell.
Attól, hogy pár okos ember "vicces macskafürdetős" videókat tölt fel, normál esetben, totál felesleges fürdetni rendszeresen.
Én akkor szoktam néha, ha összeszed bolhát ( kinti-benti, előfordul, hogy a cseppek+nyakörv mellett összeszed) vagy nagyritkán összekoszolja magát.
De, ha pl beteg és hasmenése van, akkor fürdesd.
Fürdést nem indokolt esetben én nem ajánlom, vegyél jó minőségű kefét, azzal a szőr meg a nagyobb "piszok" kijön belőle.
Vannak különféle állat törlőkendők is, azzal pl mancsát áttörölheted (ezeket se csípem, mert nem vegyszerezem fölöslegesen az állatot, de inkább törölgetés, mint fürdés)
Benti, egészséges cicában "fürdést igénylő" méretű bacitenyészet nem lehet.
Ha mindenképpen fürdetni akarod, akkor 4-5 hósan elég elkezdeni de 12 hetes kor alatt semmiképp se. ( kivéve a fent említett hasmenéses dolgot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!