Mennyi szárazeledelt adhatok a cicámnak?
A macska nem kutya. Csak mert a leírásod alapján "kutyamód" bánsz vele :)
A macska előtt mindig legyen tiszta víz (naponta cserélve, hogy friss legyen) és szárazeledel. MINDIG. Folyamatosan. A macsek beosztja a kajáját, és egy nap tízszer is harapdál belőle! A fontos, hogy tiszta víz legyen előtte!!
Minőségi táptól max. szépen fejlődik és egészséges szőrzetű cicád lesz, nem beteg...
A cica sose eszi túl magát! Komolyan! Az én cicáimnak mindig ott van a száraz kaja, akkor esznek belőle, amikor akarnak.
Megtörténik, hogy egyáltalán nem kívánják. Néha viszont többször szemezgetnek belőle. Egyszer azt olvastam valahol (lehet, hogy épp itt), hogy a cicák nem szeretik a friss csapvizet. Meglepődtem, elgondolkodtam és rájöttem, hogy valóban nem isszák. Ez nagyon érdekes volt számomra. Persze azért nem hagyom napokig állni a vizet:-),de most többet isznak a kis vederkéből, mert ez is szimpatikusabb nekik:-). Azelőtt folyton az esővizet itták az öntözőkannából. Ne éheztesd, egyen, ha kívánja!
Arra figyelj ,hogy ne azon éljen én nagyon ritkán adtam neki,mert volt előtte egy cicám ami sajnos vese elégtelenségben halt meg,a boncolás szerint a sok száraz kaja miatt ,mert ők nem vesznek annyi folyadékot magukhoz,mint pl.egy kutya.
Amúgy nekem imádta a főtt csirke farhátat,meg csontot is mikor már annyira megfőtt,hogy könnyen megette...mondjuk ezt ne 4 hónapos korától add,de 6 hónaposan már eheti.Hidd el sokkal szebb lesz a cicád és egészségesebb,ki tudja mi van ezekben a tápokban,és amiről ne feledkezz meg ,hogy ő akkor is egy ragadozó!!!Szeretik még a csirke belsőséget is meg a fejét is,de sztem érdemes megfőzni kicsit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!