Mi lehet a baja a cicámnak? Mitől lehet ez?
Nem írtad, hogy gyerek vagy, ezt nem tudhattuk.
Viszont, aki állatot tart, annak tudomásul kell vennie, hogy az állatot nemcsak szeretgetni és etetni kell, hanem oltatni, féregteleníteni, bolha és kullancs ellen kezelni, és ha beteg, állatorvoshoz kell vinni. Valamint célszerű ivartalanítani, ha még nincsen, mert az ivaros kandúr csavarogni fog, verekedni fog, összeszed mindenféle betegséget, sérülést stb. Ez a szüleid dolga és felelőssége lenne, tehát nekik szólnak a kommentek, olvastasd el velük. Ha valaki ezeket nem tudja/nem akarja biztosítani, az ne tartson állatot. Ezen nem kell megsértődni.
Volt nekem is beteg cicám, de amikor láttam, hogy nincs rendben vele valami, vittem orvoshoz, injekciókúra mentette meg az életét.
Kedves kerdezo.
Oszinten orulok annak, hogy a macska mar jobban van, igazabol ez ami szamit.
Ha eletben marad, es azt irod, erre van esely, tanuld meg ebbol a dologbol, hogy fel kell keszulni az ilyen dolgokra elore.
Megjegyzes: az eletmentes (egy allate is) fontosabb, mint egy nap az iskolaban. Ezzel nem azt mondom, hogy ne tanulj, de egy nap kihagyott iskola nem a vilag, viszont egy elpusztult allatot semmi sem potol.
Azt irod, kandur. A kanduroknal az ivartalanitas nem ~20e, hanem jellemzoen megall 5e alatt.
Tehat, ennyit tenyleg szanhatsz ra, miutan felepult. A o erdekeben, meg hogy a jovoben kevesebb veszely lessen ra. Ha mar szereted, akkor erdemes mindent elkovetni, hogy ne legyen baja.
Kandúr macska nem tüzel.
Kandúr macska ivartalanítása még a legdrágább helyen sincs 20 ezer Ft, inkább 5-10 ezer, de szoktak lenni ivartalanítási akciók is, ahol 2-5 ezer között mozog az ár (Pest megyéről beszélek, ahol jellemzően a legdrágábbak az állatorvosi árak az országban).
Kérdezőnek erős a fantáziája, hisztis kamaszkorát éli. :) Csak azt nem értem, miért kér tanácsot, ha úgysem fogadja meg, sőt még neki áll feljebb, amikor megírjuk, hogy mi lenne a teendő. Komolyan nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!