Mennyire etikus az a tenyésztő, aki fiatalabbnak hazudja a tenyésztésből kivont ragdoll cicáját, amit árul? Csak házikedvencnek szerettem volna a cicát.
Telefonon elmondta, hogy felszámolja a tenyészetet, azért adja el a macskáit. Hírdető oldalon találtam, fotón szép cica, a tulaj szerint 4,5 éves. Nagyon sokat hablatyolt a kor kérdésnél, hogy idős cicát is vittek már tőle, stb. Rákerestem a cicára a neten (a fotón a törzskönyvi neve volt, nem a hívó neve) és mitadisten megtaláltam a cicát egy osztrák oldalon, 2006.03.17-i születéssel, és az új tulajdonos nevével, aki az én eladóm volt.
9 éves macskáért úgy gondolom etikátlanság még 20.000Ft-ot is elkérni.
Emailben, smsben újra megkérdeztem a korát, de nem várok választ.
Mennyire etikus azt irni, hogy egy 9 eves macskeert ne lehetne elkerni 20e forintot?
Egy macska siman el +14 evet is, szoval, a 9 ev nem annyira sok.
Ha meg "csak hazikedvencnek szeretted volna" akkor meg foleg nem szamit. Hazikedvencnek egy 9 eves torzskonyves ragdoll is oke...
Ettol fuggetlenul, hazudni a korarol, baromira nem etikus, de ahogy latom, megtalalta a zsak a foltjat, ha te meg a "mennyit er" kerdesen vagy beallva.
Rosszul tudod, a ragdoll nem hipoallergen, csak a sziberiai.
Raadasul, a sziberiai is "csak" a macskanyal allergia ellen jo (tehat, ha minden mas szoros dologra allergias vagy (nyul,tengerimalac,stb) akkor neked csak a szortelen macskak jok.)
Bar ez a "ugy nez ki mint a masik" szamomra gyanusabb lenne, mint az eletkor dolog, szoval... Kezeld megfelelo gyanuval.
Hát nem igazán értek a macskákhoz korukat illetően..😃 éveket is lehet tévedni. Mire gondolsz, hogy kellő gyanuval..?
Másik cicát ad oda. Chipes állítólag..
Tényleg tanácstalan vagyok.
Se kutyára, se nyúlra nem vagyok allergiás, kb 20éve a saját macskámtól taknyom -nyálam folyt és minden reggel tüsszögtem,azóta ha macskát gyöntölök semmi..😃
A gyakori fürdetés segíthet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!