Macskáknak lehet adni száraz kutyaeledelt?
annyi bajt okozhat, hogy abból nem jutnak elegendő mennyiségű tápnyaghoz, mint amennyire szükségük lenne
a konzervből sajnos sok minden kiveszik a gyártás során, azokban kevesebb a hasznosítható tápanyag
én hosszútávon nem javasolnám a kutyatápot; mert sokkal inkább a kutyák szükségleteihez van igazítva. És nagyon sok benne a gabona: a macskák teljes mértékben húsevésre termettek, ezért bélcsatornájuk viszonylag rövid. A kutyák a természetben a húson kívül növényi eredetű táplálékot is fogyasztanak, így bélszakaszuk is hosszabb, így a gabonatartalmú tápokat is könnyebben megemésztik. Szóval a kutyatáp nagyrészét a cica nem tudja megemészteni, így emésztőrendszeri problémák is kialakulhatnak nála.
Köszönöm a válaszokat. Akkor szerintem maradok a macskaeledelnél, biztos ami biztos.
A búzával kapcsolatban még annyi, hogy ahogy láttam, a száraz macskaeledelben is annyi búza van, mint a száraz kutyaeledelben (a konzerveknél ugyan ez). Én is haragszom érte, a legdrágább konzervet kellene vennem, hogy sok húst kapjanak, de 3 macskára nem lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!