Hogyan lehetne megállapítani a cicámról, hogy fatiszta-r vagy hogy mennyire az?
Megnezed a torzskonyvet, ha van, akkor fajtatiszta.
De tegyuk fel, hogy tenyleg a faluban koszalt, es ugy lett befogadva (ami jogilag konkretan lopas, megvan a torvenyes kerete, hogy hogy lehet tulajdonjogot szerezni talalt dolog felett, es a "befogadtuk" nem a megfelelo, de adott esetben (feltetelezve, hogy valojaban nem fajtatiszta, btw, a kutyanak sem kell, lenyegtelen), szoval, a fajtatisztasag megtudasanak a legegyszerubb menete, hogy megnezed, van-e benne chip, vagy esetleg, torzskonyvi tetovalas a comb belso oldalan.
Ha van benne chip, akkor maris meglehet talalni az eredeti gazdajat, es fel lehet venni vele a kapcsolatot. Tetovalas eseten is megoldhato, csak ott nehezebb.
Akarhogy is, ha nincs torzskonyve, es semmi egyedi jelolese, akkor gyakorlatilag kizarhatjuk a fajtatisztasagot, mint lehetseges dolgot.
Kerdezo, mielott felreertened, en sem nevezem lopasnak, csak jo tisztaba lenni azzal, hogy jogilag, ha keresnek, akkor annak szamitana.
Es de, ha nincs egyedi jelolese (ami be van vezetve a torzskonyvebe) akkor nem szamit fajtatisztanak (meg akkor sem, ha mindket szuloje fajtatiszta), szoval, ez elegge gyorsan megalapithato. (a chip kitapogathato a bor alatt a tarkonal, a tetovalas meg a belso combon, vagy a hason van. (vagy ful, de nemtudom, macskanal is szokas-e). Ha ez nincs, akkor csak ugy nez ki.
Értem, köszönöm a választ. Hallgattam jogot egyetemen, úgyhogy tudom mi számít lopásnak. Arról viszont semmit nem tudtam, hogy mitől lesz fajtatiszta egy cicus.
Azt hittem, külső jellemzőkből megállapítható, de így sem baj :) Gyönyörű és tüneményes kis jószág. Csak senki nem hiszi el róla, hogy keverék, aki látja. Holnap egyébként megyünk állatorvoshoz, megkérdezem ezt a chipes dolgot, én nem tudtam kitapogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!