Milyen betegségre utalhatnak ezek a tünetek?
A macskának még tavaly november végén,december elején elkezdett sebesedni a bőre,igen erősen nyalta magát,hullt a szőre és vakarózott(emiatt kicsit még jobban sebes lett) és e mellé eléggé depresszíven és furcsán viselkedett.A farka tövénél látszódott leginkább ez a sebesedés,de nagyjából a háta közepétől az egész hátsó részén voltak ilyen sebek.
Ez az erős sebesedés/nyalakodás nagyjából elmúlt januárban,de most ismét kezd kijönni ez a valami.
Végigsimítva a hátát érződik,hogy "rücskös" a bőre,kicsit horzsolásszerű a látszata.Szőre nem hullik,viszont érzékeny a bőre.Pár helyen(lábán,szájánál,mikor hol),ahol nyalja magát,barnás színű foltok vannak,ami szerintem a nyálától lehet.
Mi lehet ez?
Tavaly év végén voltam vele orvosnál,de konkrétan nem kaptam semmi érdemleges választ és kezelést,hogy mi lehet ez.Mindegyik alkalomnál(3 kül. orvosnál) kapott egy 72 órás antibiotikumot,meg valamilyen gyógyszert,de nem nagyon volt látszata,hogy használt.
(Tudom,vigyem orvoshoz ismét...Nem lenne vele gond,de a múltkori esetek gyorsan frissen 20 ezer Ft-ba kerültek,és túlzott látszata nem volt...)
Ahogy látom rendesen iszik.
Jövőhét elején kapja meg a féregirtó második felét,hátha valami hasonló okozza a problémát.
A bolhaallergia ellen mit lehet tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!