Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mocskos macskák, mit lehet...

Mocskos macskák, mit lehet tenni velük?

Figyelt kérdés

A cím viccesen hangozhat, de sajnos tény, hogy így van.

Két cicám van, lassan 1 évesek lesznek. Ahelyett hogy lehiggadnának, úgy hülyülnek, ahogy nőnek.

Az egyikük új mániájává vált hogy MINDEN fiókot és mozdítható szekrényajtót kinyit, amit ér, azt kirámol belőle. Próbáltuk már szigszalaggal leragasztani, lehúzta róluk, folytatta a dolgot... plusz ez nekem is elég kényelmetlen megoldás :( A konyhában a kaját! a fehérneműimet, ruháimat, mindent szétszór a lakásban!

A másik a szemetest borogatja fel előszeretettel, a szemetet széthordják, széttépik, ráadásul fogzik, semmit nem hagyhatok elő, mert két perc múlva megcsócsálja. A pulton vagy asztalon őrizetlenül hagyott ételnek annyi, volt, hogy tartós tejeket kellett kidobnunk, mert átrágták magukat a dobozán.

Gondolhatjátok, mire jövök haza minden nap... Sok játékuk van, ugrálnak fel-le, a bútort tépik, hiába tiltott elvileg. Semmi nem használ ellenük. A spriccelő dolgoktól nem félnek, a vizet egyenesen szeretik, kiabálás, odasuhintás nem érdekli őket.

Szerintetek mit lehetne kezdeni ezekkel az ördög kölykeivel? Néha csak úgy grabancon fognám őket, és kitenném a lakás elé... csak ahhoz meg túl jó szívű vagyok :)

2015. márc. 10. 14:51
 1/5 A kérdező kommentje:

Ja, a kedvencem kihagytam, az almot :D

Sajnos a zárt mellett kell egy kisebb tálcát is tartanunk arra az esetre, ha valamiért nem lennénk huzamosabb ideig itthon, mivel a másikat reggeltől estig rendesen megtöltik.

A fióknyitogatósom direkte kikaparja belőle az almot még akkor is, ha történetesen nem vécézik.

Egyszerűen odasétál, és a tálcából kifelé kaparja.

Meg vagyok áldva velük :D

2015. márc. 10. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Ilyet a macska nem tesz. Ez a nevelés csődje, ha egyáltalán van nevelés.

A macskák nevelését szemkontaktussal, gesztusokkal és gondolati akaratok átvitelével végezzük és a legkevésbé hangokkal, beszéddel. Erre rá kell érezni, mi az a pillanat, amikor kapcsolatba tudunk kerülni vele. A macska szigorú napi szabály szerint él és komolyan betartja a gazdája elvárt szabályait, miközben a világ legboldogabb lénye a földön. Egyszerre több cicát nevelni sokkal nehezebb, mint egyet, mert az ember nehezen tud az első helyre kerülni a csoportban. A csoportban is tudatosítani lehet, hogy ki adja az ételt és a komfortos életet.

2015. márc. 10. 16:15
 3/5 anonim ***** válasza:
A szekrényajtókra lehet venni ilyen gyerekzárszerűséget, ez elvileg pakolós kisgyerekek ellen van, de szerintem a pakolós cicáknál is beválik. Kaját sose hagyj elöl, abba a legjámborabb cica is belecsócsál, ha megtalálja, mert ők úgy gondolják, hogy amit találtak az az ő zsákmányuk. Ivartalanítás megtörtént már? Ahogy idősödnek le fognak nyugodni.
2015. márc. 10. 18:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Nyilván nevelem őket, egyébként ijesztően okosak is, pl. lazán megtanítottuk nekik az "ül" parancsot :)

A testtartásom árulkodó lehet, természetesen csak akkor csinálják ezt, ha nem vagyunk otthon. Ha rossz fát tettek a tűzre azonnal látom, mert fülüket-farkukat behúzva menekülnek a tett színhelyéről. Azt meg megnézem ki nem üvölt, amikor zsinórban a harmadik nap van szétrámolva a lakás :D

Összedolgoznak. Ha valamelyik tilosban jár, a másik les, nem megyünk-e arra. Tudom hogy ha meglátom az egyik fejét a konyhaajtóban, akkor rohanni kell rendet tenni :D

A fiókozásra fogalmam sincsen, hogy szoktak rá. Valószínűleg egyszer nyitva maradt, és rájött a kis hülye, mekkora poén játszani vele.

A szemetes írtó egyszerű, sokat kergetőznek, felborítják véletlenül, aztán akkor már miért ne játsszanak azzal is...

Irigylem mindig azokat, akiknek nyugodt cicái vannak. Ők teljesen hiperaktívak, egy lakásba zárva.

Köszönöm a tippet, lehet megpróbálom azt a zárat. Csak sajnos ez albérlet, van amelyik szekrény nem a miénk, így, hacsak nem nyom nélkül leszerelhető változat, az nem fog egyszerűen menni.

A fiúcskát ivartalanítottuk már, semmit nem változott, pontosan ugyanakkora rosszaság, mint eddig :) A rámolós leányzó, őt még nem, mert szerencsére egyáltalán nem viselte meg az első tüzelés... így megvárnánk a fűtési szezon végét, ő utána kerül sorra.

2015. márc. 10. 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:

nehezebb kuka, amit nem bírnak feldönteni?

az enyém is a fehérneműs fiókot nyitogatja, de kizárólag az alsót, nem tudom, mit keres benne :) de napközben elvan, most felfedezte az ágyneműtartót, s abban van egész nap, meg mikor én alszom, akkor bemászik oda (felemeli a matracot úgy, hogy rajta fekszem :)

kaját ne hagyj nekik elöl.

2015. márc. 11. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!