Ilyenkor mit lehet tenni?
Fura.
Valószínűleg nincs közeli kapcsolatod a cicáddal.
Én pl. mindenhová magammal vittem a cicám.
Mondjuk kempingbe (ahová ugyan beengedtem, de amikor ki akart menni akkor ki engedtem, és visszajött simán).
Volt hogy költöztünk, akkor már 2 éves múlt a macsek, tehát nem valami kis pár hetes szőrgomolyagról van szó.
Az sem jelentett neki problémát.
Majd ezek után nagyjából 1 évre rá, egy felnőtt nagy testű kutyát fogadtunk örökbe.
Bár nem 2 perc volt, de összebarátkoztak.
Közel mindenki csodálkozik rajta, hogy miért nem "hagyott el" a cicám.
Hát azért, mert rettentő sokat játszottam és foglalkoztam vele kis korában (amikor nagyobb lett, akkor csak azért csökkent ez, mert a macska nem tartott rá igényt, inkább csavargott)
Egyrészt nyakörv + címtartó, rögtön nem akarják máshol befogadni.
Másrészt, ha nincsenek ivartalanítva, akkor ivartalanítsd őket! Valamennyivel kevésbé fognak elvágyódni.
Harmadrészt jutalomfalat NAGYON sok mindent megold. Többek között a behívást is. (A mi drága szomszédunk hívja a macskekokat és ki tudja mivel próbálja etetni őket. Mivel a szomszédot erről az áldásos, jó szokásáról nem lehet lenevelni, a macskákat szoktatjuk le róla jutalomfalattal. Akkor már biztos nem mennek át, amikor mi a közelben vagyunk - az elég jó, nem?)
Negyedrészt, az természetes, hogy ha nyüzsi van a szomszédba, átmennek megnézni, pláne, ha fiatal, kíváncsi, barátságos cicákról van szó. Valószínűleg ha elmúlik az újdonság varázsa kevesebbet fognak arra lófrálni.
Addig pedig szomszédokkal meg lehet beszélni, hogy kergessék el őket: ha a "siccinnentebüdösdög!"-re nem hallgatnak, akkor kevés, apró kaviccsal megtöltött műanyag flakont lehet az irányukba vágni. Annak a zörgése és a sebessége elég ijesztő, a csattanása is, de akkor sem okoz komolyabb sérülést, ha véletlenül el is találja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!