Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mitől változhatnak meg egy...

Mitől változhatnak meg egy idősebb cica alvási szokásai? Tapasztalt más ilyet?

Figyelt kérdés

11 éves ivartalanított nőstény cicám van, kiskoártól kezdve úgy volt szoktatva, hogy este én kizárom a szobámból (nem tudom nyitva hagyni az ajtót éjjelente több okból sem, de ez lényegtelen) és átmegy (lakáson belül) a másik szobába, a szüleimhez aludni. Ez az elmúlt kb. 10 évben működött is abszolút.

Az elmúlt bő 2 hónap során azonban kitalálta magának, hogy ő már éjjel is velem marad, ez végülis nem zavar, kivéve, mikor felkelt éjjelente hátszázszor, hogy kimenne enni-inni, macskavécére vagy csak úgy, mert miért ne. Ilyenkor ugye ki is kell engednem aztán vissza, szóval nem mindig pihentető az éjjeli alvás, máskor meg tündérien végigalussza mellettem az éjszakát.

A kérdés, hogy mire fel történhet ilyen változás egy cicánál? A lakásban semmi nem változott, nincs új bútor, öblítőszer, mosópor, semmi, minden az, amit megszokott.

Egyedül annyi történt, hogy tavaly év végén lebetegedett és eléggé lefogyott szegény, de azóta arra már kap gyógyszert folyamatosan és boldog, jó étvágyú és kedvű az állatka. Ötletek?

2015. febr. 23. 16:44
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
szeretik a buzt :)
2015. febr. 23. 16:48
 2/2 anonim ***** válasza:

A mi cicánk a lábunknál aludt 6-11 éves koráig, eleinte még rájött az éjszakai mászkálhatnék, pl. táp evés éjjel háromkor, majd visszakéreczkedés, de a vége felé már rászokott, hogy átalussza az egész éjszakát.

Másik cicánk alvási szokásai hektikusak, kinéz magának egy polcot, vagy fotelt, vagy párnát, és az akkor pár hétig jó alvóhely, azután keres egy másikat.

2015. márc. 30. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!