Miért hempereg a macska az alomban? Részletek lentebb.
A mai napon sikerült gazdihoz juttatnunk egy cicát. Előtte se kutya se macska nem élt abban a házban. Nem telt el fél nap, és a gazdi hívott, hogy a macska az alomban hempereg (nem a pisis részen), és Ő így nem szívesen engedi be az ágyba, mert ez nem higénikus. Szerintem ez teljesen normális, viszont az új gazdi így nem vállalja, és inkább visszaadná a cicut. Kérdése(i)m a következő(k). Csak szerintem normális, hogy egy teljesen idegen helyen próbál a macska az új szagok közé sajátot becsempészni, hogy biztonságosabban érezze magát? (2 másik testvérével volt itthon, így ezzel nem lehetett gondja, illetve a problémával nem találkoztam míg itt lakott) A másik, hogy ha jogosan gondolom, hogy miért csinálja amit csinál, akkor körübelül mennyi ideig fogja még ezt csinálni?
A válaszokat nagyon szépen köszönöm!
A cica sajnos visszakerült hozzánk. A már-ex gazdi sajnálkozott, de hát, ami nem megy, az nem megy. Remélem kutyája sem lesz (ha a földön való hempergést, és a "bizonyos dolgok" megevését, aztán bújását és összenyalását vesszük alapul), tényleg maximum plüssállat. Azért kicsit idegesítő, hogy ennyire nem tudott belegondolni abba, hogy a macska a hosszú itthoni létből, a családjából elkerült oda egyedül, és vannak még dolgai.. De lényegtelen, már van új gazdijelölt, annak a családnak már volt macskája, szóval remélem hogy jobban megértik majd :)
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Ti örömmel fogadnátok, ha alomban hempergés után az ágyatokba menne?
A már meglévõnek hoztunk a menhelyrõl egy extrémfélénk társat... annyra félt, hogy egy napig pipilni sem mert. Rátettem az alomra, de hiába, tüntetve belefeküdt és ottmaradt...pàr napig csinálta, aztán egyszer késõbb még megtörtént, de jóval azelõtt, hogy az ágyra merészkedett volna... a másik cic is csak 12hete volt meg, így friss cicásként én is kétségbe voltam esve, bár attól méginkább hogy az elsõ, aki 2éves kislány és nyávogás helyett csipog, akkor úgy morgott, mint ey oroszlán... és hetekig boldogtalannak tûnt, pedig neki akartunk társat, mert ha nincsenek látótérben a szomszéd kandúrok, hiányolja õket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!