Kandúr vagy bakmacska?
Figyelt kérdés
Nálunk kandúr, és amikor elöszőr hallottam, hogy bakmacska, nagyon viccesnek találtam. Eddig csak a kecskére hallottam, meg a nyúlra, hogy bak.2010. febr. 9. 10:38
12/18 anonim válasza:
Ez tájnyelvi kifejezés, sok érdekeset lehet hallani, ahogy az ember jön-megy. Pl. a jégkrémet a fiam osztálytársa "botrafagyottnak" hívta, ő az ukrán határ mellett élt.
13/18 A kérdező kommentje:
Én csak 80 kilómétert jöttem arrébb, és már ilyeneket hallok. Hihetetlen különbségek vannak.
2010. febr. 9. 16:04
14/18 anonim válasza:
A bak a kecske hímje. Természetesen helyesen a cicáknál ugyanez a kandúr!
15/18 anonim válasza:
Bakmacska, megy szukacica -_-!
De amugy a "hivatalos" megfogalmazas: A bak macska, az a kandur. :P
16/18 anonim válasza:
Mindenhol más.Tájszólás kérdése..Nekem kandúr.:)
17/18 nagyimi válasza:
Ha van kocamacska, akkor bakmacska is van! Pont! Aki a tájneveket nem tudja kellő alázattal kezelni, nem értékeli a nyelvünk értékeit! :D :D
18/18 anonim válasza:
Bakmacska tehát kandúr macskára mondják hogy bakmacska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!